VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ

05.02. Vasario 16-osios Nepriklausomybės Akto signatarui S. Kairiui Vilniuje atidengta atminimo lenta

Vilniuje atidengta atminimo lenta Vasario 16-osios Nepriklausomybės Akto signatarui Steponui Kairiui. Tai bus antra A. Kairio atminimo pagerbimo lenta Lietuvoje – pirmoji atidengta Utenoje, kur S. Kairys buvo renkamas į Seimą.  

Lenta šeštadienį, atidengta Vilniuje, name, kuriame S. Kairys gyveno 1917-1918 metais, dirbo ir redagavo laikraštį „Darbo balsas“, čia Lietuvos nepriklausomybės paskelbimo išvakarėse buvo formuluojamas Nepriklausomybės akto tekstas.

LSDP Vilniaus skyriaus nuotr.

S. Kairio fondo direktorius Algis Vaičeliūnas pranešė, kad panašias lentas bus siekiama atidengti Anykščiuose ir dar vieną Vilniuje. 

„Žvėryne radome namą, kuriame jis gyveno. Galvosime ateityje kalbėti dėl atminimo lentos  pakabinimo. Taip pat galvojame kažką padaryti Anykščiuose, kur yra S. Kairio gimtinė“, – informavo A. Vaičeliūnas. 

S. Kairys yra kelių knygų autorius buvo Vyriausiojo Lietuvos išlaisvinimo komiteto pirmininkas, nuo 1948-ųjų metų gyvenęs Jungtinėse Amerikos Valstijose. Mirė 1964 metais Niujorke, 1996-aisiais perlaidotas Kaune, Petrašiūnų kapinėse. 

Atgal