VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ

05.10. Ši epidemija yra sureikšminama

Egidijus Staigys

Jau kurį laiką pasaulyje siaučia Covid-19 epidemija. Negalime nepastebėti, kad šiame procese yra daug neatsakytų klausimų. Visų pirma, ši epidemija yra sureikšminama, visur apie ją kalbama bei kovojama įdedant dideles pastangas. Daugelis buvusių teiginių apie viruso charakteristikas tik iš dalies pasitvirtino. Tai, kas susiję su šia pandemija, leido pribręsti išvadai, kad corona pasireiškia trimis komponentais: materialiniu (genomas, antikūniai, ligos simptomai), energetiniu (banginiai protrūkiai, aktyvumo svyravimai, stiprus simptomų pasireiškimas arba jų nebuvimas) bei informaciniu. Akivaizdu, jog pandemijai labiau būdingi ne materialiniai, o banginiai pasireiškimai. Kaipgi virusas galėtų taip stipriai veikti, kai mes turime homeopatines dozes... Deja, tik su energijos pagalba. Kalbant apie virusui būdingą informacinį veikimą, tokio masto informacijos antplūdžio ir psichozės neteko matyti – kitos epidemijos nusinešė gerokai daugiau gyvybių, bet praėjo ramiai. Matant šiuos ypatumus, tenka grįžti prie senosios sampratos, teigiančios, jog viskas pasaulyje egzistuoja trijose dimensijose: materialioje, energetinėje bei informacinėje. Nors ši samprata yra žinoma, tačiau primiršta. Būtų verta atsigręžti į šią senovinę egzistencinę sampratą. Be to, senovės išmintis teigė, jog reiškinių esmė atsispindi pavadinime. Coroną galima būtų laikyti kaip blogąjį karalių.

Medicinos pasauliui būtina rimta reforma, kuri būtų pagrįsta atsigręžimu į minėtą žmogaus sampratą – žmogus, ne tik materialinė būtybė, bet ir turinti kitas dvi dimensijas, dėl to ir gydymą bei diagnostiką būtina atlikti trimis dimensijomis.

Pridedu mintis, kaip nugalėti coroną. Corona – dažnis, kartu egzistuoja antidažnis, kuris gali būti efektyviausia priemonė nuo pandemijos. Kartu svarbu pasakyti, jog didelė netiesa yra coronos mutacijos, tiek daug mutacijų per tokį trumpą laiką negali išsivystyti. Tai nerealu, kaip ir teigti, kad iš ąžuolo išsivystė pušis, eglė ir beržas.

Įdomūs pastebėjimai apie coroną. Ar izoliacija padeda nuo susirgimo? Tikriausiai taip – tai rodo Naujosios Zelandijos pavyzdys. Kartu stebina tai, kad tose šalyse, kur higienos sąlygos yra prastos, nėra ženklaus coronos pagausėjimo, kaip ir šaltuose kraštuose, palyginus su šiltais. Coroną galima būtų apibūdinti vienu žodžiu – stabdymas. Deja, to nelabai kas supranta, o po šio stabdymo bus dar 2 didesni...

Atgal