VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Asmenybės

05.13. VDU duris atvėrė botaniko Liudo Vailionio auditorija

Gegužės 12 d. Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Gamtos mokslų fakulteto Biologijos studijų pastate (Ž. E. Žilibero g. 2, Kaunas) vyko Lietuvos botaniko, VDU profesoriaus Liudo Vailionio auditorijos atidarymo iškilmės.

Liudas Vailionis buvo vienas iš Lietuvos aukštosios mokyklos iniciatorių, botanikos ir biochemijos mokslų Lietuvoje pradininkas, vienas iš „Lietuvos botanikos žodyno“ sudarytojų, gamtosaugos puoselėtojas, lietuvybės ugdytojas ir patriarchas. Už vaisingą pedagoginį ir mokslinį darbą Vytauto Didžiojo universitete jam buvo suteiktas profesoriaus mokslinis laipsnis.

„Liudas Vailionis yra nepakeičiamas to meto fiziologas, botanikas, biologas, kurio darbai padėjo plėtoti gamtos mokslus Kaune bei Lietuvoje, todėl šioje auditorijoje ir toliau bus vykdoma su studijomis susijusi veikla, kuria bus siekiama pratęsti dar tarpukariu pradėtą profesoriaus veiklą gamtos mokslų ir biologijos srityje“, – pristato VDU Gamtos mokslų fakulteto dekanas doc. dr. Saulius Mickevičius. Pasak dekano, Liudo Vailionio auditorijoje jau dabar saugoma herbarų kolekcija, studentai atlieka zoologijos ir botanikos mokslinius bei praktinius darbus. „Simboliška, kad VDU Gamtos mokslų fakulteto Biologijos studijų pastatas yra šalia botanikos sodo, o penktadienį duris atversianti auditorija – greta žymaus botaniko, L. Vailionio bičiulio ir bendražygio profesoriaus Tado Ivanausko auditorijos“, – pasakoja doc. dr. S. Mickevičius.

Atgal