VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Asmenybės

2023.01.06. Pasaulis atsisveikino su Benediktu XVI

Vatikane ketvirtadienį įvyko popiežiaus emerito Benedikto XVI laidotuvių ceremonija.

Šv. Petro aikštėje baigiantis buvusio popiežiaus Benedikto XVI laidotuvių ceremonijai, Vatikano kardinolas šventintu vandeniu apšlakstė paprastą jo karstą iš kipariso medienos ir aplinkui paskleidė smilkalų. Po to jo karstas 12 baltai apsirengusių nešikų buvo įneštas į Šv. Petro baziliką. Jis bus palaidotas po bazilika esančioje kriptoje, kurioje anksčiau buvo saugomi Jono Pauliaus II palaikai. Prieš palaidojant velionį kriptoje, jo karstas bus įdėtas į cinko karstą, o šis – į dar vieną medinį karstą.

Vatikane ketvirtadienį įvyko popiežiaus emerito Benedikto XVI laidotuvių ceremonija


Pagal tradiciją šalia velionio bus padėtas metalinis cilindras su jo popiežiavimo metais nukaltais medaliais ir monetomis, taip pat jo pontifikato aprašu.
„Laikydamiesi paskutinių Viešpaties žodžių ir viso gyvenimo liudijimo, mes, bažnytinė bendruomenė, taip pat norime sekti jo pėdomis ir atiduoti savo brolį į Tėvo rankas“, – pabaigoje sakė Pranciškus.
Benediktas XVI mirė gruodžio 31 dieną vienuolyne Vatikano soduose, kur gyveno nuo 2013 metų, kai apstulbino pasaulį pasitraukdamas iš pareigų.
Laidotuvėms akredituota per tūkstantį žurnalistų.
Vienintelės oficialios delegacijos atvyko iš Vokietijos ir Italijos. Tačiau kaip privatūs asmenys dalyvavo Belgijos ir Ispanijos karališkųjų šeimų nariai, Lietuvos, Lenkijos, Portugalijos, Vengrijos, Slovėnijos ir Togo prezidentai, Čekijos, Gabono ir Slovakijos premjerai, kiti žymūs žmonės.

 

Atgal