VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Būstas

05.13.Vokietijos centrinio banko plėtra sunkina į Frankfurtą norinčių keltis įmonių planus

Vokietijos „Bundesbankas" apsunkino padėtį po „Brexit" iš Londono į Frankfurtą norinčioms keltis įmonėms, praneša „Bloomberg".

Centrinis bankas patvirtino, kad susitarė dėl papildomų 7 tūkst. kvadratinių metrų erdvės nuomos vadinamame Trianono bokšte, kuriame bus įrengti papildomi banko biurai. Tai reiškia, kad „Bundesbankas" užėmė vieną iš didžiausių laisvų vietų biurams Frankfurto centre.

Frankfurte vietos biurams yra apie 9 proc. daugiau nei kituose didžiuosiuose Vokietijos miestuose. Tačiau, remiantis nekilnojamo turto agentūros „Savills" atliktos apklausos duomenimis, miestui trūksta modernių, aukšto lygio biurų erdvių, kurios domintų tarptautines finansines įmones, po „Brexit" planuojančias perkelti savo operacijas į Frankfurtą.

„Keletas didžiųjų bankų šiuo metu ieško erdvės biurams Frankfurte - kai kuriais atvejais, įmonėms reikia daugiau kaip 10 tūkst. kvadratinių metrų erdvės", - teigia „Savills" agentūros vadovas Frankfurte Bendžaminas Remi (Benjamin Remy). 

„Atidžiau pažiūrėjus galima pastebėti, kad tinkamos vietos mieste liko nedaug", - pridūrė jis.

„Savills" teigia, kad Frankfurte yra tik šeši aukšto lygio biurų pastatai, kurie galėtų nuomai pasiūlyti daugiau kaip 10 tūkst. kvadratinių metrų erdvę. 

Agentūra taip pat skaičiuoja, kad Frankfurtas yra pigiausias didysis Europos finansų centras tiek darbo, tiek apgyvendinimo požiūriu, tad didelė konkurencija dėl sąlyginai mažos erdvės gali apsunkinti kai kurių įmonių planus.

Atgal