VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Būstas

10.15.Didžiausios čiužinio pasirinkimo klaidos

Įprastai čiužinio pasirinkimas reikalauja nemažai laiko ir pastangų. Nieko nuostabaus, juk reikia įsigilinti tiek į asmeninius poreikius, tiek į technines gaminio specifikacijas. Tačiau vis dar pakankamai dažnai čiužinio pasirinkimui neskiriama pakankamai dėmesio. Tuomet stebimasi, kodėl jis neišpildo išsikeltų lūkesčių. Kokių klaidų patariama vengti, norint to išvengti?

Remiamasi vien tik kito žmogaus patirtimi

Kiekvienas žmogus labai individualus – pradedant kūno anatomija, baigiant miegojimo įpročiais. Todėl rinktis čiužinį, remiantis tik kažkieno nuomone, tikrai nerekomenduojama. Tai, jog jūsų draugui ar šeimos nariui puikiai tiko tam tikras gaminys, dar nereiškia, kad jis atitiks ir jūsų poreikius.

Todėl prieš priimant galutinį sprendimą reikėtų atidžiai įvertinti savo svorį, miegojimo pozą, turimas alergijas ar kitus sveikatos sutrikimus. Šie aspektai gali būti lemiami renkantis individualiai tinkamiausią čiužinį. Jei tik yra galimybė, patariama jį gyvai išbandyti salone.

Renkamasi pagal čiužinio kainą

Aukšta čiužinio kaina negarantuoja nepriekaištingos jo kokybės. Norint įsigyti patikimą ir ilgaamžį gaminį, svarbu įsigilinti į jo specifikacijas: medžiagų saugumą, pralaidumą orui, prisitaikymą prie kūno ir panašiai. Ši informacija dažniausiai būna pateikia prekių aprašymuose.

Lietuviški lovų čiužiniai atitinka aukštus kokybės standartus, todėl yra tinkami tiek nuo alergijų kenčiantiems žmonėms, tiek kūdikiams. Jei ieškote būtent tokių, spauskite ant nuorodos ir rinkitės iš plataus asortimento.

Čiužinys neišbandomas gyvai

Nepaisant to, kad apsipirkimas internetu yra labai patogus ir greitas, turint galimybę, čiužinį patariama išbandyti gyvai. Išbandant įvairias pozas, ant jo reikėtų pagulėti mažiausiai 15 min. Tai padeda suprasti, ar čiužinys yra patogus ir atitinka individualius poreikius. Salone dirbantys konsultantai gali patarti, tačiau galutinis sprendimas priklauso nuo jūsų.

Nepaisant to, kad gyvai galima apžiūrėti daug skirtingų čiužinių, persistengti tikrai nerekomenduojama. Tokiu atveju apsispręsti tampa tik dar sunkiau. Siekiant išvengti laiko švaistymo, naudinga iš anksto įvertinti savo svorį, miegojimo įpročius ir sveikatos būklę. Tai padeda nuspręsti, kokio tipo čiužiniai, aktualiausi būtent jums.

Tiems, kurie sveria daugiau, dažniausiai reikalingi kietesni čiužiniai, pavyzdžiui, spyruokliniai. Turintiems alergijų svarbu, kad gaminys būtų ekologiškas ir turėtų nuimamą užvalkalą. Jei miegant gausiai prakaituojama, labiausiai tinka orui pralaidūs lovų čiužiniai, išgarinantys drėgmės perteklių.

Mėgstantiems miegoti ant nugaros rekomenduojama rinktis kietesnius čiužinius, suteikiančius tvirtesnę atramą. Tiems, kurie įpratę gulėti ant šono, labiau tinka minkštesnis miegojimo pagrindas. Jei esate vieni iš tokių, jūsų dėmesio gali būti vertas poliuretaninis čiužinys su viskoelastinės medžiagos sluoksniu. Jis idealiai prisitaiko prie kūno ir padeda išlaikyti taisyklingą stuburo padėtį.

Investuoti į gerą miego kokybę visuomet verta. Pilnavertiškas poilsis leidžia džiaugtis gera savijauta, išlikti sveikiems ir energingiems. Įsigydami individualius poreikius atitinkantį spyruoklinį arba poliuretaninį čiužinį tuo galite pasirūpinti ir jūs.

 

Atgal