VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Būstas

12.27. Baldai vonios kambariui: ką būtina žinoti renkantis?

Vonios kambarys - neatsiejama namų dalis. Tačiau, kaip ir bet kuris kitas namų kambarys, vonia yra sunkiai įsivaizduojama be baldų. Baldai vonios kambariui suteikia dar daugiau funkcionalumo, praktiškumo ir žinoma, daug daiktų laikymo vietos. Dėka jų, vonios kambarys atrodo tvarkingai, o kosmetika, asmens higienos priemonės, rankšluosčiai bei kiti vonios kambario daiktai puikiai randa savo vietą. Tiesa, vonios baldai privalo būti tinkamai ir atsakingai pasirenkami - juk tai kambarys, kuris nuolat yra veikiamas drėgmės! Baldai privalo būti kokybiški, patogūs naudoti ir, žinoma, stilingi! Tokiu būdu, jie ne tik pasitarnaus praktiškai, bet ir papildys vonios kambario interjerą, stilių. Šiame straipsnyje rasite informacijos, kurią naudinga ir net būtina žinoti renkantis baldus vonios kambariui. 

Vonios kambario baldų tipai 

Vonios kambario baldai gali būti įvairiausi. Jie būna skirtingų dydžių, yra gaminami iš skirtingų medžiagų, o taip pat, gali būti ir skirtingų tipų. Vieni yra atviro tipo ir neturi nei durelių, nei stalčių, kiti - uždari. Taip pat, vonios kambario baldai gali būti skirstomi ir į pastatomus, pakabinamus bei įmontuojamus. Iš esmės, vonios baldus sudaro vonios spintelės, kurios gali būti tiek pakabinamos, tiek pastatomus. Taip pat, jos gali turėti ir integruotą praustuvą arba būti be jo. Spintelės skiriasi savo dydžiais, pločiais, gali būti su stalčiais, lentynomis. Galima pasirinkti ir vonios kambario lentynas, kurios skiriasi savo aukščiais, pločiais. Tiek spintelės, tiek lentynos yra naudojamos kosmetikos, higienos priemonių, rankšluosčių laikymui. Prie vonios kambario baldų galime priskirti ir vonios veidrodžius. Veidrodžiai gali būti naudojami vieni arba būti dalis pakabinamos spintelės su lentynėlėmis. Daugelis vonios veidrodžių turi specialų apšvietimą, suteikiantį dar geresnį matomumą. Tačiau, dažnu atveju, daugelis susiduria su sunkumais renkantis ir tarpusavyje derinant vonios kambario baldus. Tokiu atveju, geriausiu pasirinkimu gali tapti vonios komplektas. Tai tarpusavyje derančių, stilingų, būtiniausių vonios baldų rinkiniai, kurie puikiai derės bet kokiame vonios kambaryje. 

Daug dėmesio skirkite medžiagai, iš kurios pagaminti vonios baldai 

Vonios kambario baldai turi būti pasirenkami labai atsakingai. Kadangi, vonioje yra daug drėgmės, labai svarbu, kad baldai būtų tam atsparūs, siekiant, kad jie tarnautų kuo ilgiau. Dažniausiai, vonios kambario baldai yra gaminami iš medienos arba specialiai tam pritaikytų, medžio drožlių plokščių. Natūralaus medžio masyvo baldai labai tvirti ir ilgaamžiai. Tačiau, naudinga pabrėžti, kad vonios kambariui tinkamiausi tie, kurie yra gaminami iš egzotinės medienos, kadangi, ši nėra linkusi pūti. Geriausia rinktis tikmedžio, eukalipto, bambuko ar raudonmedžio baldus. Siekiant, kad baldai tarnautų kuo ilgiau ir atsilaikytų prieš drėgmės sukeliamus pažeidimus, būtina įsitikinti, kad jie yra tinkamai nulakuoti ar nudažyti. Tiesa, natūralaus medžio masyvo baldai bus tikrai nepigūs. Nebrangūs yra iš įvairių tipų, medžio drožlių plokščių gaminami baldai. Dažniausiai, jie yra kokybiškai laminuoti, kad nuo drėgmės ir vandens nesideformuotų. Šie baldai lengvi, lengvai valomi ir suteikia itin platų, įvairių spalvų ir dizainų pasirinkimą. 

Dydis 

Renkantis vonios kambario baldus, labai svarbu daug dėmesio skirti ir jų dydžiui. Dydis turėtų būti pasirenkamas atsižvelgiant į vonios kambario dydį, turimus poreikius. Naudinga atminti, kad pastatomi vonios baldai, dažnu atveju, užims daugiau vietos kambaryje, na, o pakabinami bus kompaktiškesni ir puikiai tiks nedideliam vonios kambariui. Baldai turi būti talpūs, kad patenkintų visus jūsų turimus poreikius, tačiau, negali būti per dideli. Tokiu atveju, jie gali užstoti praėjimą, trukdyti naudotis tualetu ar neleisti atidaryti durų. Puikus patarimas - prieš įsigyjant vonios kambario baldus, tiksliai išsimatuoti vonios kambarį. Tokiu būdu, galėsite būti garantuoti, kad norimi baldai tikrai tilps. 

Nepamirškite stiliaus 

Labai svarbu atsižvelgti ir į vonios kambario baldų stilių, dizainą. Baldai turi ne tik derėti tarpusavyje, bet ir pabrėžti bendrą vonios kambario interjerą, jį papildyti, sukurti norimą atmosferą. Dažniausiai, pasirenkami arba tradicinio, arba modernaus stiliaus baldai. Tradicinis vonios baldų stilius padeda suteikti kambariui elegantiškumo, o modernus - minimalizmo. Modernaus stiliaus baldai pasižymi kampuotomis linijomis, stalčiai - dažniausiai, neturi rankenėlių. Taip pat, tokio stiliaus baldai dažnai būna matiniai. Tradiciniai baldai - klasikiniai, turi papuošimus, įdomias rankenas. Stiliaus pasirinkimas visiškai priklauso nuo jūsų norų ir poreikių. 

Stilingi, gražūs ir tikrai kokybiški vonios kambario baldai, pačiomis draugiškiausiomis kainomis - varle.lt svetainėje!

Atgal