VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Būstas

01.10. Kokius baldus rinktis jaukiai šeimos svetainei?

Svetainė yra ta erdvė, kurioje šeima daugiausia praleidžia laiko drauge – kas čia ištiesia kojas po sunkių dienos darbų, kas žaidžia po pamokų ir kitų dienos veiklų. Šioje erdvėje susirenkame atsipalaiduoti ir pasimėgauti artimųjų draugija. Tad natūralu, jog jauki ir funkcionali svetainė yra kiekvienų namų prioritetas.

Pasirinkus tinkamus baldus bus lengva sukurti ne tik stilingą, tačiau ir funkcionalią svetainės erdvę. Prieš įsigyjant baldus verta apmąstyti, kokią funkciją svetainė dažniausiai atliks jūsų namuose – ar tai bus poilsio vieta, ar susitikimų su draugais, o gal norėsite kiek formalesnės erdvės? Apgalvojus šį aspektą nebus sunku išsirinkti tinkamus baldus svetainei, kurie padės sukurti jaukius namus.

 

Dėmesys ir interjerui

Svetainės baldus verta rinktis ne tik pagal norus, jų atliekamą funkciją, tačiau nepamiršti derinti ir prie namų interjero stiliaus. Verta turėti omenyje ir tai, kad šioje erdvėje praleisite nemažai laiko. Apdairu  pasirūpinti, kad sukurta aplinka neerzintų ir leistų mėgautis poilsiu bei laiku su artimaisiais.

Dėmesingai parinkti baldai gali vizualiai padidinti svetainės erdvę ar suteikti jai išskirtinio charakterio. Pavyzdžiui, išsirinkus žemesnę ar šviesesnę komoda, ji neapkraus kambario, sudarys lengvumo įspūdį. Tad rinkdamiesi baldus išklausykite neskubėkite pasiduoti pirmajam įspūdžiui, tačiau ir racionaliai įvertinkite savo pasirinkimus.

Jauki ir funkcionali svetainė

Dažnuose namuose svetainė atlieka ne vieną funkciją – čia svetingai sutinkami draugai, į žaidimų pasaulį pasineria vaikai, atsipalaiduojama žiūrint filmus bei kitaip pramogaujama, bendraujama ir ilsimasi. Suprantama, kad dėl veiklų įvairovės ir daiktų svetainėje būna daug ir įvairiausių. Verčiau jais neapkrauti erdvės, ypač jei ji ir taip nėra didelė. Tokiu atveju puikus pasirinkimas būtų komoda, kurioje „slėpti“ galėsite tiek vaikų žaislus, tiek sudėti rečiau naudojamus indus ir pan. Pasirinkimas įvairus – nuo išsiskiriančių, masyvių, įvairiaspalvių komodų iki minimalistinio dizaino ir nerėžiančių akies.

Jei turite didžiulę knygų kolekciją ar kitų daiktų, kurie džiugina akį, verta rinktis sekcijas. Tačiau pasistenkite jų neapkrauti daiktais, kad kambarys neatrodytų kaip sandėlis su lentynomis. O jeigu kiek tingisi ieškoti kiekvieno baldo atskirai, visada galima įsigyti svetainės baldų komplektą, pritaikytą įvairiausiems poreikiams.

Nepamirškite patogumo

Ir žinoma, juk atėjusius svečius reiks kur nors pasodinti, tad vertėtų pagalvoti ir apie minkštuosius baldus. Tikėtina, kad svetainėje labiau norėsite sėdėti minkštai ir patogiai, o ne ant kėdžių, tad tikriausiai geriausias variantas būtų rinktis minkštą sofą arba kampą. Galite pridėti ir kelias derančias patogias kėdes ar fotelius, kad sulaukus daugiau svečių, visiems netektų spraustis ant vienos sofos.

Jei namuose nėra atskiro miegamojo, skirto svečiams, apdairu būtų pagalvoti apie sofą-lovą, jog prireikus svetainė ji galėtų tapti miegamuoju nakvoti likusiems svečiams.

Svetainės erdvę galima papildyti ir interjero dekoracijos detalėmis, kurios nors dažniausiai ir būna smulkios, tačiau už prieinamą kainą gali padėti sukurti dar malonesnį vaizdą. Svetainei asmeniškumo suteiks ir gėlės, paveikslai, nuotraukos ar indas ant stalo su mėgstamiausiais šeimos skanumynais.

 

pledas

Atgal