VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Būstas

2022.02.24. Kaip išsirinkti gerą dušo kabiną?

Vonios kambarys - vienas iš svarbiausių ir labiausiai naudojamų kambarių, kiekvieno namuose. Na, o dušas - vonios kambario karalius. Tai įrenginys, dėka kurio, galime patogiai ir lengvai rūpintis kasdiene higiena. Tiesa, šis įrenginys gali būti skirtingų tipų, o populiariausios - dušo kabinos. Dušo kabina - dušo įrenginys, turintis sandarias sieneles, padėklą ir yra aprūpintas papildomomis ypatybėmis bei funkcijomis. Dušo kabinos iš anksto yra aprūpintos dušo sistemomis, gali turėti masažinius vandens purkštukus ar net radijo imtuvą, o taip pat, yra labai sandarios, todėl, garantuoja tvarką ir sausumą vonios kambaryje. Turėdami dušo kabiną, galėsite nesukti galvos apie sienelės ar grindų padengimą plytelėmis, o tai reiškia, kad tokia kabina tiks bet kuriame vonios kambaryje, kur yra vandens tiekimas ir kanalizacija. Tad, dušo kabina, vienareikšmiškai, yra praktiškas ir labai naudingas pasirinkimas. Na, o tinkamai pasirinkta dušo kabina garantuos puikias prausimosi patirtis. Tačiau, norint išsirinkti gerą ir kokybišką dušo kabiną, naudinga prieš renkantis atsižvelgti į kelis, labai svarbius aspektus. Šiame straipsnyje rasite patarimus, kurie padės tinkamai ir lengvai pasirinkti naują dušo kabiną. 

Medžiagos

Renkantis naują dušo kabiną labai svarbu atsižvelgti į medžiagas, iš kurių pagaminta dušo kabina. Nuo medžiagos priklauso jos patvarumas, ilgaamžiškumas. Dažniausiai, dušo kabinos yra gaminamos iš akrilo - stiprios medžiagos, sudarančios tiek dušo kabinos padėklą, tiek tvirtas sieneles. Tiesa, dažnu atveju, dušo kabina turi ir metalinių detalių: durų rankenas, pačią dušo sistemą. Dažniausiai, šios detalės būna chromuotos, gaminamos iš nerūdijančio plieno. Na, o stiklinės detalės - durys, beveik visada yra gaminamos iš storo, grūdinto stiklo, kurį labai sunku sudaužyti. Tokios durys apsaugo ne tik pačia kabiną, bet ir naudotoją. Naudinga paminėti, kad kuo storesnis bus dušo kabinos durų stiklas, tuo brangesnė bus kabina.

Dydis

Norint išsirinkti tinkamą dušo kabiną, labai svarbu atsižvelgti ir į kabinos dydį. Dušo kabinos dydis turėtų būti pasirenkamas atsižvelgiant į vonios kambario dydį, turimus poreikius. Dušo kabinos gali būti viengubos, dvigubos, kampinės, o skirtingų dydžių pasirinkimas lemia tai, kad kiekvienas gali rasti tinkamiausią kabiną, savo vonios kambariui. Viengubos - standartinio dydžio, ne ką už dušo sieneles didesnės, kabinos. Jos tinka tiek dideliems, tiek mažiems vonios kambariams, o jei yra kampinio tipo - puikiai sutaupo kambario vietą. Dvigubos dušo kabinos - didesnės, o neretai, ir daug prabangesnės. Jos, vienareikšmiškai, yra tinkamesnės dideliems vonios kambariams. Taip pat, naudinga žinoti, kad dušo kabinos gali būti su rėmu arba be rėmo. Dušo kabinos be rėmo yra itin praktiškos mažuose vonios kambariuose, kadangi, jų duris stumdosi į šonus, o ne atsidaro į išorę. Naudinga žinoti ir tai, kad dauguma dušo kabinų modelių gali turėti ir pakylas, kurios naudojamos atsisėdimui, tačiau, tokia pakyla gali užimti daugiau vietos, tad kabina bus didesnė. 

Papildomos ypatybės

Renkantis naują dušo kabiną, labai svarbu dėmesį atkreipti ir į papildomas ypatybes, kurias suteikia dušo kabinos. Visų pirma, naudinga paminėti, kad dušo kabinos gali būti ne tik standartinės, bet ir masažinės. Masažinės dušo kabinos bus tarsi namų mini spa. Tokios kabinos turi masažinius vandens purkštukus, specialias dušo galvas - šios ypatybės leidžia ne tik nusiprausti, bet ir atsipalaiduoti, po ilgos darbo dienos. Dauguma dušo kabinų turi ir atsparius vandeniui radijo imtuvus ar Bluetooth kolonėles, leidžiančias  saugiai klausytis muzikos, prausiantis. Na, o siekiant dar geresnės prausimosi patirties, dušo kabinos gali būti aprūpintos ir specialiu apšvietimu, aromaterapija. Tokiu būdu, laikas duše yra paverčiamas į visiškai išskirtinę patirtį. Galite rinktis skaidrias dušo kabinas arba pasirinkti tokias, kurios turi tamsintus stiklus bei sieneles ir padeda sukurti išskirtinę atmosferą. Tiesa, naudinga atminti, kad kuo daugiau funkcijų ir ypatybių turės dušo kabina, tuo didesnė tikimybė, kad ji bus brangesnė. 

Patogios, saugios ir išskirtines patirtis garantuojančios dušo kabinos, pačiomis geriausiomis kainomis - varle.lt svetainėje. Čia rasite gausų jų asortimentą ir viliojančias akcijas! 


 

Atgal