VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Būstas

2022.02.24 Kaip pasirinkti nešiojamą kolonėlę?

Belaidės kolonėlės suteikia puikių vertybių – šiuolaikiniai modeliai užtikrina ypatingai gerą garso kokybę, yra kompaktiški ir nebrangūs. Labai dažnai netgi nedidelės belaidės kolonėlės puikiai pasitarnauja vakarėliuose tiek dėl puikios garso kokybės, tiek dėl ilgo baterijos tarnavimo laiko. Tačiau, kaip išsirinkti kolonėlę, tinkamiausią būtent jums?

Baterijos tipas

Nuo baterijos tipo, talpos ir būklės priklauso laikas, kurio metu galėsite klausytis muzikos be įkrovimo. Tačiau, nereikėtų aklai pasitikėti baterijos talpa, nes kuo kolonėlė galingesnė, tuo jai reikia daugiau energijos. Galite pastebėti, kad kolonėlėse vis dar randamos dviejų tipų baterijos – keičiamos bei įkraunamos.

Keičiamos baterijos įprastai naudojamos pigesniuose, kišeniniuose garsiakalbiuose. Pagrindinis privalumas yra tas, kad su savimi galite turėti dėžutę baterijų ir muzikos galėsite klausytis net kelias dienas išvykoje, be elektros lizdo šalia. Tačiau, turint galimybę kolonėlę įkrauti, toks pasirinkimas nėra optimalus.

Įkraunamos kolonėlės prekyboje yra gerokai populiaresnės. Viduje sumontuoti specialūs, krovimui tinkami akumuliatoriai, o kai kurios kolonėlės be įkrovimo gali groti net visą dieną. Taigi, jeigu prieiga prie elektros lizdų nėra ribota – šis pasirinkimas yra žymiai praktiškesnis.

Atsparumas

Stebėtina, kaip tokie jautrūs prietaisai kaip garso kolonėlės gali būti atsparūs smūgiams ar netgi vandeniui, tačiau tai tikrai nėra naujiena. Jeigu muziką mėgstate klausytis gamtoje arba dirbant lauke, tai jums tikrai praverstų atsparumo savybės. Nemažai kolonėlių yra dalinai atsparios vandeniui. Garantinis remontas negalioja vandens sukeltiems pažeidimams, tačiau kolonėlės gali būti atsparios aptaškymams, lietui ar netgi gali plūduriuoti ant vandens paviršiaus.

Atsparumas smūgiams yra išgaunamas sukuriant tvirtą ir gerai amortizuojantį korpusą. Žinoma, kartais pakanka ir nestipraus smūgio neįprastu kampu, kad prietaisą sugadintumėte, tačiau kai kurie gamintojai pasirūpina bent šiokiu tokiu pastiprinimu.

Galia

Šis aspektas yra visų labiausiai trokštamas – galia. Pirkdami nekreipkite daug dėmesio į garsiakalbio dydį, nes nemažai žmonių apsigauna manydami, kad didelis garsiakalbis būtinai turi puikiai groti. 

Norėdami sužinoti tikrąją garso kokybę, atsižvelkite į garsiakalbio galią vatais (W). Mažiausi garsiakalbiai įprastai turi apie 10W, ko pakanka ramiam muzikos pasiklausymui namuose. Norėdami muzikos klausytis ir kieme, tai reikėtų bent 20W galios, kad kolonėlės nereikėtų leisti visu garsu, o kokybė būtų gera. Tačiau, norintys tikrai aukštos kokybės ir didelio garso, kurio pakaktų net ir nedideliam vakarėliui, gali rinktis ir 40W modelius, kurie maloniai nustebins. Apsilankykite Tavotel.lt ir patys pažiūrėkite, kokie garsiakalbiai siūlomi šiandien.

Galiausiai, jungtys

Rekomenduojame rinktis modelį su Bluetooth, kadangi šiuo metu tai patogiausias būdas prisijungti prie garsiakalbio nenaudojant laidų. Kuo Bluetooth versija naujesnė, tuo prisijungimas bus greitesnis ir stabilesnis.

Tačiau, taip pat pagalvokite apie AUX, Type-C bei USB jungtis. USB jungties pagalba dažnai galite klausytis muzikos, kuri yra USB atmintuke, o per AUX galėsite leisti muziką laidiniu būdu, be Bluetooth. Taigi, prieš išleisdami pinigus gerai pagalvokite, būtent tada šie patarimai jums tikrai padės!

Atgal