VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Būstas

2022.03.28. Į ką rekomenduojama atsižvelgti, renkantis kėdes?

 

Kėdės yra tie baldai, kurie yra randami ne tik bene visuose namuose, bet ir darbo vietose. Jos atlieka itin svarbią funkciją bei net gali prisidėti prie namų jaukumo, komforto pojūčio ar didesnio produktyvumo darbe. Deja, daugelis žmonių neįvertina šių baldų svarbos bei pasirenka jiems skirti gana mažą biudžetą, kas po to gali atsiliepti ne tik diskomfortu, bet ir tam tikromis sveikatos problemomis. Kad visa to pavyktų išvengti, rinkitės kokybę, bet ne žemą kainą, o taip pat ieškodami šių baldų atsižvelkite į tam tikrus aspektus. Kaip tik šiame straipsnyje ir pateiksime, kokie yra tie kriterijai, kuriuos turėtų turėti tobula kėdė. 

Pagalvokite, kokiam tikslui bus naudojamos kėdė ar kėdės

Visų pirmiausia, ką reikėtų padaryti, tai pagalvoti, kokiam tikslui jūs naudosite būsimą kėdę. Natūralu, jog kirpyklų kėdės  itin skirsis nuo ofiso kėdžių, tad renkantis reikės atsižvelgti į skirtingus dalykus, priklausomai nuo to, kokiam tikslui jos bus skirtos. Kaip bebūtų, tam tikri aspektai yra svarbūs visuomet, tad yra būtina juos žinoti ir nepamiršti į juos atkreipti dėmesį. 

Įsitikinkite, jog kėdė yra tinkamo aukščio

Nesvarbu, ar tai būtų valgomojo, ofiso ar net makiažo staliuko kėdė, tam, kad ji jums idealiai tiktų, ji turėtų atitikti jūsų ūgį. Atsisėdus, kojos turėtų siekti žemę, pėdos remtis į ją visu plotu – taip nugarai bus sumažinama apkrova. Taip pat rankos turėtų patogiai pasiekti stalą, kad nebūtų sukeliama įtampa pečių zonoje. Visgi, jei žinote, jog ant naujos kėdės sėdės ne vienas žmogus, tuomet rinkitės tokią, kurios aukštį būtų galima nesunkiai reguliuoti. Tokiu būdu kėdė bus kur kas universalesnė ir tarnaus ilgiau, kadangi net ir pakeitus stalą nauju, ją bus galima nesunkiai pritaikyti. 

Jei įmanoma, ieškokite kėdės, kuri turėtų porankius

Jei tai kėdė, ant kurios tenka praleisti daug laiko, pavyzdžiui, ofise ar žaidžiant kompiuterinius žaidimus, būtinai ieškokite tokios, kuri turėtų porankius. Atremdami alkūnes, leisite kaklui ir pečiams atsipalaiduoti. Taip pat porankiai gali praversti ne tik tuomet, kai dirbate, bet ir kada vakarieniaujate su šeimos nariais ar draugais, kadangi ne paslaptis, jog dažnai tokie vakarai užsitęsia iki pat vėlumų todėl norisi visą tą laiką jaustis kaip įmanoma komfortiškiau. Tad, pasižvalgykite stilingų valgomojo kėdžių, kurios suteiktų reikiamą atramą. 

Pasirinkite tinkamą kėdės medžiagą

Kaip jau supratote, kėdės, kurios yra naudojamos tikrai daug ir dažnai, turėtų užtikrinti maksimalų patogumą, o ne paslaptis, jog tam didelę įtaką daro ir tai, iš kokių medžiagų ji yra pagaminta. Kėdė turėtų būti padengta audiniu, kuris leistų kūnui kvėpuoti, o taip pat būti ir pakankamai paminkštinta. Visa tai ypač reikalinga žaidimų kėdėms, nes dažniausiai jomis naudojasi paaugliai, o jiems norisi ne tik suteikti maksimalų komfortą, bet ir padėti palaikyti taisyklingą laikyseną. Jei kaip tik vienos iš tokių kėdžių ieškote, didelį pasirinkimą geru kainos ir kokybės santykiu galite rasti čia - https://www.varle.lt/zaidimu-gaming-kedes/

Atsižvelkite į estetinę pusę

Galiausiai, nors bene svarbiausias aspektas kėdei yra komfortas, tačiau reikėtų nepamiršti ir jos estetinės pusės. Natūralu, jog norisi surasti tokį baldą, kuris tiktų prie viso likusio namų, ofiso ar kitos darbo vietos interjero. Nestandartinių formų kėdės dažnai gali atrodyti itin patraukliai ir traukti akį, visgi jei norisi, jog jos tarnautų kiek įmanoma ilgiau, rekomenduojama rinktis klasikinius dizainus, kurie tiks net ir tada, jei interjeras keisis. Norint kiek įdomesnio vaizdo, galima pasirinkti įdomių spalvų kėdes, kurios net gali būti tarsi kambario ar patalpos akcentas. Turėkite omenyje, jog net jei laikui bėgant toks pasirinkimas ir nusibos, nesunkiai galėsite kėdes atnaujinti, pakeičiant jų apmušalą. 

Taigi, tikimės, jog šis straipsnis padės lengviau išsirinkti kėdes savo namams ar darbo vietai. Jei atsižvelgsite į komfortą, dizainą bei estetinę pusę, tikrai rasite tokį variantą, kuris puikiai atliks savo funkciją, tarnaus ilgai ir gerai atrodys. Sėkmingų paieškų!

Atgal