VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Būstas

3 baldai, grįžtantys į madą

Labai dažnai galime pastebėti, kad tai, ką atsimename iš vaikystės, vėl tampa madinga ir aktualu. Tai būdinga ne tik drabužiams, bet ir interjero sprendimams.

Modernus namų dizainas derinimas su baldais, kurie atrodo, kad seniai nebėra paklausūs. Tačiau neapsigaukite. Skaitykite straipsnį ir sužinokite, kokius į madą grįžtančius baldus renkasi naujakuriai.

 

Fotelis

 

Tikriausiai nėra nieko geriau, nei grįžus namo atsisėsti į patogų baldą. Neretai šiąfunkcijąpuikiai atlieka namuose esanti sofa. Tačiau seniau dažniau tambuvo naudojami foteliai. Įvairiausių formų, spalvų, raštų– šie baldai buvo itin populiarūs ir dažnai tapdavo pagrindiniukambario akcentu.

 

Dabarfotelių pasirinkimas itin platus. Galime rinktis ne tik jų formą, dydį ar spalvą. Naujieji foteliai turi ir papildomas funkcijas, tokias atraminė galvos pagalvėlė, reguliuojamas sėdėjimo kampas ar išsitiesianti dalis kojoms pasidėti. Svarbu, kad šis baldasderėtų bendrame interjere, būtų patogus ir atitiktų jūsų lūkesčius. Na, o šiais metais į madą ateinant ryškių spalvų baldams, fotelis gali tapti pagrindiniunamų akcentų. Taigi nebijokite namų atnaujinti sau neįprastomis spalvomis.

 

Indauja (vitrina)

 

Išgirdus žodį indauja, daugeliuiiš mūsų prieš akis iškyla pas senelius matyti baldai, kuriuose jie laikė brangiausius savo  krištolinius ir porcelianinius indus. Tačiau dabar šis baldas tapo itin madingas ir visai neprimena stovėjusių mūsų senelių namuose. Indauja, arba kitaip vadinama vitrina, yra ne tik talpi, tačiauir gali tapti puikiu interjero akcentu namuose. Tereikia pasirinkti sau patinkančią ir derančią prie bendro stiliaus.

 

Na, o rinktis tikrai yra iš ko. Ne tik medinės, tačiau ir pagamintos vien iš stiklo ar su veidrodinėmis durelėmis – tokios vitrinossukuria didesnės erdvės pojūtį, nes tiek stiklas, tiek veidrodžiai atspindi vaizdą. Jei norite paslėpti tam tikrus daiktus, rinkitės baldą turintį uždaras lentynas arba stalčius. 

 

Sekcija

 

Jei iškilo klausimas, ką daryti su televizoriumi svetainėje, verta pradėti tinkamųsekcijų paiešką. Tai itin universalūs baldai, kurieleidžia sutaupyti vietos, jie gali būti labai universalūs ir padėti sutalpinti visus reikiamus daiktus. Jei planuojate svetainėje laikyti televizorių – rinkitės tokią sekciją, ant kurios paprastai galėsite jį pastatyti. Tuomet nereikės gręžti sienos ir jaudintis, ar šiatlaikys televizoriaussvorį. Jei turite daug smulkių daiktų, kuriuos norėtumėte laikyti nematomoj vietoj,  rinkitės baldą, kuris turi daugiau stalčių ar spintelių.

 

Renkantis bet kokius baldus svarbu įvertinti savo poreikius ir namų erdvę. Gerai išmatuokite patalpą. Tokiu būdu galėsitelengviau spręsti, kas jums tinka, o kas ne. Tuomet beliks išsirinkti, kurio fotelio, vitrinos ar sekcijos norite.Spauskite ant šios nuorodos https://www.baldaipl.lt/baldai/svetaine/svetaines-sekcijosir rinkitės pastarąją iš plataus asortimento. Sugrąžinkiteį madą jau užmirštus baldus.

Atgal