VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Būstas

2022.09.02. Kaip įsirengti jaukų miegamąjį?

Kartais atrodo, kad miegamajame užtenka lovos ir spintos, tačiau tokius įsitikinimus reikėtų vyti šalin: juk miegamajame ne tik miegame, bet ir ilsimės, skaitome, o kartais net slepiamės nuo išorinio pasaulio. Bet kokiu atveju, miegamasis yra saugi erdvė, kurioje turėtume niekieno nevaržomi jaustis savimi ir pasiruošti naujai dienai. Vis dėlto, naudinga pasidomėti, kokios detalės ir sprendimai padės miegamąjį paversti nuosava poilsio oaze, tad pateikiame keletą naudingų patarimų.

Televizoriui – ne

Kad ir kokia kiltų pagunda vakare prigulus čiupti pultelį ir įsijungti pirmą pasitaikiusį serialą ar filmą, yra daug priežasčių, kodėl to daryti nereikėtų. Pirmiausia, tai kenkia regai – vakare begalė besikeičiančių kadrų tikrai nepasitarnaus jau ir taip pavargusioms akims. Be to, ekranų skleidžiama mėlyna šviesa trikdo normalų miego ritmą, todėl panirti į sapnus prieš tai pažiūrėjus filmą darosi vis sunkiau. Antra, tai gali paskatinti ir svorio augimą – jei vos prabudus nekilsite iš lovos, o jungsitės televizorių, po kiek laiko užlipus ant svarstyklių skaičius gali ir netenkinti. Ne paslaptis, kad miegamajame atsiradus televizoriui, į šį kambarį ima „keliauti“ ir pusryčiai ar net įvairūs užkandžiai, kurių, to nė nepastebėdami, prie ekrano suvartojame kur kas daugiau. Na, ir trečia, televizorius poroms veikia it intymumo barjeras – tylėdami ir spoksodami į ekraną taip ir nesužinosite, dėl ko nerimauja ar kuo nori pasidžiaugti jūsų antroji pusė.

Kokį rinktis stilių?

Jei norite, kad įrenginėjant miegamąjį jis taptų kuo jaukesnis, atsižvelkite į savo vidinį pasaulį: paklauskite savęs, kokios spalvos jus labiausiai ramina, suteikia šilumos ir nerėžia akių. Pagalvokite, kokias norėtumėte matyti dekoracijų, baldų ir kitų detalių formas: klasikines apvalias, o gal modernius, minimalistinius kampus ir kvadratus? Lengviausia pradėti nuo spalvų paletės ir pereiti prie tekstūrų, medžiagų ir dekoracijų. Galų gale, pagalvokite, ką norite pajausti, įžengę į miegamąjį?

Nepagailėkite dekoracijų

Mąstant apie ramybę miegamajame klaidingai galvojama, jog jame turi būti kuo mažiau baldų ir dekoracijų, tačiau jei tinkamai ir atsakingai viską sukomponuosite, gausite atpalaiduojančią ir estetišką visumą.

Vienas svarbesnių, tačiau dažniausiai pamirštamų dalykų – siena už lovos. Vietoj tuščios plynės pakabinkite paveikslą, porą veidrodėlių ar net keletą vazonėlių augalų – vėlgi, tai priklauso nuo jūsų siekiamo stiliaus. Pavyzdžiui, siekiant klasikos puikiausiai tiks minėtas paveikslas, veidrodėliai prisidės prie minimalizmo, o augalai primins ramybe persmelktą pastoralę. Jei mėgstate skaityti, pasistatykite knygų lentyną: kas vakarą galėsite atsipalaiduoti gurkšnodami puodelį arbatos ir įveikdami porą skyrių. Be to, keletas kvapnių žvakių pakylės jaukumą į kitą lygį, tačiau būkite atidūs ir nesirinkite stiprių, erzinančių kvapų.

Jos didenybė lova

Žinoma, miegamajame karaliauja lova, tad ją rinktis reikia ypač kruopščiai ir atsakingai. Pagalvokite, kokio dydžio lova jūsų miegamajame būtų optimaliausia, kokios norėtumėte formos: galbūt tai bus karališka lova su baldakimu, o gal imsitės ultra-modernaus varianto ir įsigysite paprastą, bet kokybišką čiužinį ir gulsite tiesiai ant grindų?

Bet kokiu atveju, atvykę į pasirinktą baldų saloną ne tik apžiūrėkite lovą, bet ir išbandykite: atsisėskite, palieskite, prigulkite. Be lovų pagalvokite ir apie naktinius staliukus, spintas, komodas ar vitrinas – gausus pasirinkimas Tik Baldai internetinėje parduotuvėje nepaliks abejingo nė vieno ir padės įsikurtų jaukiausią miegamąjį.

Tikimės, kad atsižvelgę į šiuos patarimus atrasite miegamojo ramybę ir kas vakarą galėsite mėgautis jaukumu!

Atgal