VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Būstas

2022.10.25. Kurį interjero stilių rinktis: modernų ar minimalistinį?

 

Galbūt persikraustėte į naują butą arba remontavote seną būstą ir dabar ieškote tinkamo stiliaus jam įrengti. O gal jau kurį laiką gyvenate savo namuose ir tiesiog norite suteikti erdvei naują įvaizdį. Kad ir kokia būtų situacija, mes padėsime jums apsispręsti tarp 2 bene populiariausių interjero stilių - modernaus ir minimalistinio.

 

Modernus interjeras

 

Modernus dizaino stilius kilęs iš XX a. pradžios. Šio stiliaus šaknys glūdi vokiečių ir skandinavų dizaino stiliuose bei architektūroje. Pagrindinė modernaus stiliaus idėja - kurti paprastus ir tvarkingus namus be nereikalingų puošmenų. Kadangi forma atitinka funkciją, viskas, kas naudojama moderniuose namuose, turi praktinę paskirtį.

Natūralus apšvietimas atlieka esminį vaidmenį moderniuose namuose. Akcentinis apšvietimas naudojamas tam tikriems elementams, architektūrinėms detalėms, skulptūroms ir kt. išryškinti. Kaip akcentinis apšvietimas neretai naudojamos stilingos žvakės, tokios, kokias siūlo “Formadore”.

 

Modernų interjero dizaino stilių apibūdina: 

 

*gausiai naudojamas stiklas, plienas bei dailylentės;

*spalvų paletėje dominuoja juoda ir balta spalvos. Tarp kitų pagrindinių tonų yra šiek tiek išblukusių mėlynos, raudonos atspalvių;

*naudojami funkcionalūs ir paprasti, švarių linijų baldai. 

 

Minimalistinis interjeras

Minimalistinis interjeras, kurį paskatino 7-ojo ir 8-ojo dešimtmečių minimalistinio meno judėjimas, įkvėptas tradicinio japonų dizaino ir zen filosofijos, beveik puritoniškai išreiškia pagrindines modernizmo koncepcijas. Minimalizmas siūlo mums estetiką, kuri remiasi dizaino efektyvumu. Minimalistiniai interjerai, kuriuose nėra jokių trukdžių ar netvarkos, yra supaprastinti, kad būtų maksimaliai padidintas vizualinis poveikis ir erdvės panaudojimas.

 

Elementų ir motyvų yra minimaliai, o paslėpti daiktų sandėliavimo sprendimai bei kruopščios detalės atlieka savo vaidmenį. Spalvos yra santūrios, o vienas ar du akcentai užima pagrindinę vietą. Šiuo metu yra labai populiaru naudoti juodos spalvos interjero detales, tarkim, žvakides (madingų žvakidžių už gerą kainą rasite, paspaudę ant nuorodos). Linijų pasikartojimas ir judėjimas bei gausus natūralios šviesos patekimas išlaiko šiuos interjerus lengvus ir dinamiškus.

Atgal