VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Būstas

2022.11.23. Kaip išsirinkti stilingą ir kokybišką virtuvės indaują?

Virtuvė - vienas iš svarbiausių ir dažniausiai naudojamų kambarių, namuose. Virtuvėje gimsta skaniausi maisto šedevrai, čia pradedame savo dieną pusryčiaudami ir mėgaudamiesi kava. Negana to, virtuvėje, dažnai, gimsta ir puikios diskusijos, stiprinami tarpusavio ryšiai. Dėl šios priežasties, žmonės kiek įmanydami siekia patogiai, funkcionaliai ir stilingai papildyti ir aprūpinti savo virtuvės erdvę. Tam būtini ir kokybiški, stilingi ir patogūs baldai. Tiesa, virtuvės baldai nėra tik virtuvinės spintelės, tai ir stalai, kėdės bei indaujos. Pastarosios vaidina itin svarbų vaidmenį. Nors moderniose virtuvėse yra matomos vis rečiau, indaujos suteikia itin patogią, estetišką ir saugią vietą daiktų, o ypač serviravimo indų laikymui. Šiame straipsnyje plačiau pakalbėsime apie tai, kaip pasirinkti kokybišką ir stilingą virtuvinę indaują. 

Kodėl naudinga rinktis indaują virtuvei?

Indauja, iš tiesų, yra tarsi virtuvinė spintelė, tačiau, ji pasižymi didesniu dydžiu, dažniausiai turi stiklines vitrinas, yra naudojama indų, įrankių, virtuvės tekstilės laikymui. Indaujos gali būti tiek uždaros, tiek atviros, taip pat, ne tik pastatomos, bet ir pakabinamos. Tokį baldą virtuvėje naudinga turėti dėl to, kad jis garantuoja patogumą. Viskas, ko reikia bus ranka pasiekiama, jei virtuvėje stovės indauja. Čia galėsite laikyti brangiausius ir gražiausius indus, serviravimo įrankius, taures, stiklines ar arbatos servizus. Būtent šiems indams suteiksite saugią ir stilingą jų laikymo vietą. Negana to, indauja yra ir gana universalus baldas, kuris gali būti naudojamas ne tik virtuvėje, bet ir svetainėje, valgomajame. Kita vertus, naudinga suprasti ir tai, kad indaujos reikalauja papildomos, laisvos vietas, tad, jos gali būti tinkamos ne visose virtuvėse. Taip pat, jos reikalauja ir papildomų išlaidų, o siekiant įsigyti kokybišką ir ilgaamžį baldą gali tekti pakloti nemenką sumą. Tačiau, nepaisant to, indauja virtuvei suteiks stilingumo, funkcionalumu. Ji net gali tapti pagrindiniu virtuvės stiliaus akcentu. Tiesa, norint pasirinkti tikrai gerą, kokybišką ir gražią indauja, prieš įsigyjant būtina atsižvelgti į kelis dalykus. 

Atvira ar uždara indauja: kokį tipą pasirinkti?

Pirmiausia, rinkdamiesi turėsite nuspręsti, kokio tipo indauja jums yra reikalinga. Jos gali būti atviros arba uždaros. Uždaro tipo indauja, kaip ir nusako tipo pavadinimas, yra uždara, turi nepermatomas dureles, kurios uždengia visas lentynas. Tuo tarpu, atviro tipo indaujos yra turi stiklines, permatomas duris, kurios atveria lentynas ir suteikia gražų laikomų daiktų ir indų vaizdą. Tokios indaujos, dažniausiai, būna prabangesnės, elegantiškesnės, būtent tai ir suteikia virtuvės aplinkai. Neretai, jos ir kainuoja daugiau.

Dydis 

Virtuvės indaujos skiriasi ne tik tipais, bet ir dydžiais. Skirtingų dydžių indaujos tinka skirtingų dydžių virtuvėms, o taip pat ir skirtingiems poreikiams. Vienos yra tinkamesnės mažoms virtuvėms, kitos pasižymi dideliais dydžiai ir talpa, todėl, puikiai papildo erdves virtuves. Naudinga paminėti ir tai, kad galima rinktis aukštas arba žemas indaujas. Aukštos ir siauros puikiai tiks ankštoms, nedidelėms erdvėms, kadangi, puikiai išnaudoja vertikalią sienos erdvę, neužimdamos daug vietos ant grindų. Tuo tarpu, žemos indaujos, dažniausiai, būna uždaro tipo ir puikiai tinka tiems, kurie dar nori ir papildomo stalviršio daiktų laikymui. Rinkdamiesi įsitikinkite, kad indaujos dydis puikiai atitinka erdvės dydį. Indauja neturėtų užgožti kitų baldų, užstoti praėjimų ar trukdyti naudotis kitais baldais. 

Medžiaga ir dizainas 

Renkantis virtuvės indauja itin svarbu dėmesį atkreipti į medžiagą, iš kurios ji yra pagaminta. Nuo jos priklauso ne tik indaujos išvaizda, bet ir patvarumas, ilgaamžiškumas, kaina. Populiariausios ir plačiausiai naudojamos yra medinės indaujos. Tai klasikine išvaizda pasižymintys baldai, kurie yra itin patvarūs ir tvirti. Medines indauja lengva derinti prie bet kokio virtuvės stiliaus, tačiau, jos gali būti gana brangios. Pigesnė alternatyva - iš medžio drožlių plokščių pagamintos indaujos. Jos pigesnės, pasižymi plačiu dizainų pasirinkimu, tačiau, nėra tokios tvirtos ar ilgaamžės. Vis dėlto, dėmesį atkreipti reikia ne tik į medžiagą, bet ir į indaujos dizainą. Geriausia rinktis tokį indaujos dizainą, kuris labiausiai dera prie kitų virtuvės baldų ar bendro stiliaus. Tokiu būdu, pavyks sukurti stiliaus vientisumą ir puikią estetiką. Galima rasti tiek klasikinių, tiek modernaus, skandinaviško, minimalistinio stiliaus indaujų. Na, o tai reiškia, kad rasti sau tinkamą ir labiausiai derančią tikrai pavyks. 

Internetiniame prekybos centre Varlė.lt rasite itin platų ir įvairų indaujų bei kitų virtuvės baldų pasirinkimą. Čia visada žemos kainos! 

Atgal