VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Būstas

2023.01.03. Ar Jums patogu skaityti žinias savo krėsle?

    

Ar tikrai patogiai įsitaisėte, kad galėtumėte skaityti žinias? Įvairių spalvų bei dizainų. Foteliai, reglaineriai ir išlankstomi krėslai - tai puiki galimybė namuose išreikšti savo asmenybę bei patogiai pailsėti. Įvairių apmušalų foteliai padeda parodyti savo stilistinį kūrybiškumą mažesniu mastu, nei sakysime visa sofos komplektacija. Su dabartinėmis technologijomis, krėslas gali ne būti ne tik patogi vieta prisėsti, bet net ir atsigulti bei masažuoti savo pavargusį kūną po sunkios darbo dienos.

Krėslo forma atitinka funkciją

Parduotuvėj pasirinkimas tikrai gausus. Daug skirtingų dizainų, formų ir spalvų, todėl atrodo, jog išsirinkti idealų fotelį savo erdvei sudėtinga. Bet viskas yra daug paprasčiau. Pasirinkite pradinį tašką - kokia bus naujojo baldo funkcija ir kaip krėslas bus naudojamas. Taip pat, su kokiais baldais jis bus derinamas. Keletas iš galimų pasirinkimų:

  • Elegantiškas minimalizmas- išskirtinis komfortas, puiki poilsio kėdė atvykus svečiams. Rafinuotas stilius. Atsisėdę ant tokių krėslų bei kėdžių visi jausis patogiai ir nesvarbu kiek laiko tai truks;
  • Mobilumas ir komfortas- pasukamos kėdės su pakoja bei atlošiami krėslai. Norintiems poilsio vietelės ir patogiai ištiesti kojas. Pasukamo pagrindo universalumas leidžia sukurti pramogų arba pokalbių zonas. Nereikia perstatyti baldų;
  • Elektriniai ir masažiniai krėslai- norintiems prabangaus poilsio kaip masažo salone. Puiki vieta norint pailsėti, patogiai pabendrauti, skaityti arba žiūrėti televizorių.

Rinkdamiesi krėslą neužmirškite atsižvelgti į savo būsto erdvės dydį ir kitus papildomus baldus. Galbūt norėsite pasirinkti universalų dizainą efektyviam erdvės panaudojimui ir dinamiškam gyvenimo būdui. Norintiems išskirtinumo, galima įsigyti elektrinius, masažuojančius krėslus, kurie kas metai tobulėja. Tačiau jų kaina taip pat yra didesnė nei įprasto krėslo.

 Apdailos medžiagos ir audiniai

Rinkdamiesi audinius, atkreipkite dėmesį į tai, kaip dažnai tas baldas bus naudojamas. Kas tinka oficialiai svetainei, gali visai nepritapti kasdieninėje erdvėje. Baldų pagalba galima parodyti savo unikalų stilių arba tiesiog papildyti savo namų interjerą patogiu krėslu. Krėslai bei kėdes uždengiami tokiais paviršiais kaip aksomas, audinys arba oda. Viskas priklauso nuo kliento poreikių ir pageidavimų.

Atminkite, jog formos ir audinio derinys sukuria tokį įspūdį, į kurį neįmanoma neatkreipti dėmesio. Fotelis gali būti viso kambario akcentas ir jį ypač išryškina sodrių tonų tekstūriniai audiniai arba odos apmušalai.

 Patogumas

Atminkite, jog krėslas gali puikiai atrodyti Jūsų būste, tačiau kitas klausimas - ar jis tikrai bus patogus. Verta neužmiršti apie patogumą ir tinkamą atramą. Ilgiems pasisėdėjimams verta įsigyti baldą su patogia atrama nugara, rankoms ir net pakoją kojoms. Tik taip užtikrinsite, jog krėslas bus ne tik puiki interjero detalė, bet ir galėsite jame žiūrėti savo mėgstamus filmus, skaityti žinias.

Kaip išsirinkti sau tinkamą krėslą per daug neišlaidaujant?

Dažniausiai mes perkame baldus ne vieneriems metams, todėl verta atsižvelgti ne tik į kainą, bet ir kokybę. Geriau pagamintas krėslas tarnaus ilgiau, jo nereikės taip greitai keisti, o tinkamai parinktas audinys taip greitai neišsipurvins. Įvertinkite galimus pavojus Jūsų namuose - kokia dėmių, plaukų ir kitų pavojų tikimybė. Rinkitės atsižvelgdami į tai, kad baldo priežiūra neužimtų daug laiko - tai Jūsų komforto zona, o ne papildomas vargas.

 

Fotelis, reglaineris, krėslas – išsirinkti gali bųti nelegva. Prieš pirkdami skirkite daugiau laiko jų pasirinkimui. Įvertinkite savo būsto erdvės galimybes bei atsižvelkite į savo individualumą. Kaina neturėtų būti pagrindinis faktorius renkantis baldą, nes nepatogus krėslas tik sukels nugaros, pečių, rankų ir kojų skausmus. Namai yra Jūsų poilsio vieta, todėl verta to neužmiršti.

 

Atgal