VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Būstas

2023.01.23.Kokių prietaisų reikia virtuvėje norint gaminti sveiką maistą?

Vaisių ir daržovių kokteiliai - tai puiki sveikatos porcija, kupina vitaminų, antioksidantų ir chlorofilo, ypač jei naudojate lapines daržoves (petražoles, špinatus). Nors tiesa, kad ingredientai yra svarbiausias dalykas kokteilyje, be gero trintuvo sunku išgauti aksominį ir skanų gėrimą.

Kurį trintuvą turėtumėte apsvarstyti? Pirmiausia reikia pasirinkti vieną iš dviejų šio prietaiso tipų, t. y. rankiniai trintuvai ir trintuvai su indu.

Palyginkime abu modelius

Trintuvas su indu ir rankinis trintuvas veikia panašiais principais, tačiau dėl skirtingos konstrukcijos skiriasi jų funkcionalumas. Modelis su indu paprastai yra galingesnis ir nereikalauja jūsų dėmesio paspaudus mygtuką - kokteilis praktiškai pasigamina pats. Jis dažnai atlieka ir kitas naudingas funkcijas virtuvėje: gali būti ledo smulkinimo, kapojimo ar maišymo prietaisas. Norint naudoti trintuvą su indu, reikia stabilios vietos ant stalviršio.

Kita vertus, rankinis trintuvas yra nedidelis ir kompaktiškas prietaisas, kurį, kai nereikia, lengva laikyti stalčiuje. Dėl keičiamų priedų (pvz., plaktuvo, daržovių galąstuvo, ašmenų indo) jį galima naudoti ne tik kokteiliams gaminti, bet ir sriuboms maišyti, majonezui plakti ar gardžiam gvakamole gaminti. Tai nešiojamasis kokteilių maišytuvas, kurį galite pasiimti su savimi praktiškai bet kur. Tačiau norint ką nors sumaišyti, reikia abiejų rankų ir šiek tiek įgūdžių.

Į ką turėtumėte atkreipti renkantis trintuvą?

Tiek rankiniai, tiek trintuvai su indu turi privalumų ir trūkumų. Jei prietaisą ketinate naudoti daugiausia kokteiliams gaminti arba jei namuose yra daug kokteilių mėgėjų, praktiškesnis bus trintuvas su indu. Jei turite mažą virtuvę ir jums reikia universalesnio sprendimo, nešiojamasis prietaisas tikrai tiks geriau.

Štai pora svarbiausių geros įrangos savybių:

  • galingumas - kuo didesnis galingumas, tuo stambesnius gabalėlius galite sutrinti. Modeliams su indu būtina mažiausia 300 vatų galia.
  • greičio reguliavimas - svarbu, ypač naudojant mažiau galingą prietaisą. Greitai besisukantys peiliai puikiai susidoroja net su kietais ingredientais.

Ramiai apsvarstykite visus šiuos dalykus ir tikrai rasite jums tinkamą prietaisą. Jei jau išsirinkote savo svajonių trintuvą, geriausia, ką galite padaryti, tai nusipirkti šviežių ingredientų ir sumaišyti kokteilį.

Virtuvės baldai

 

 

 

Atgal