VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Būstas

2023.01.24. Čerpių kaina - ką reiktų žinoti renkantis stogo dangą?

 

Visų tipų stogo – betoninės, molinės ir kt. čerpės kaina skiriasi pagal spalvą, profilį, dydį, kartais ir populiarumą. Tinkamos stogo čerpės pasirinkimas gali būti sudėtinga užduotis, nes tiek daug įvairių prekių ženklų, įvairių medžiagų, dydžių ir stilių. Kad užduotis būtų šiek tiek lengvesnė, šis vadovas skirtas padėti jums maksimaliai išnaudoti projekto biudžetą.

Stogo danga vaidina svarbų vaidmenį apsaugant pastatą nuo stichijų. Ji apsaugo nuo oro sąlygų ir padeda apšiltinti turtą, taip sumažindama energijos sąnaudas. Be to, stogo čerpės būna įvairių spalvų ir stilių, todėl namų savininkai gali individualizuoti savo namų išorę.


 

Renkantis stogo čerpes reikia atsižvelgti į keletą veiksnių. Pirmoji – stogo čerpių kaina, kurios kaina gali skirtis priklausomai nuo naudojamos medžiagos ir stiliaus. Antras veiksnys yra klimatas: tam tikros medžiagos geriau tinka tam tikram klimatui. Pavyzdžiui, molio ir betono čerpės nerekomenduojamos tose vietose, kuriose yra atšiaurių oro sąlygų, tokių kaip stiprus vėjas ar kruša. Trečias veiksnys – svoris: sunkesnėms stogo čerpėms gali prireikti papildomų rėmų ir atraminių sijų. Galiausiai svarbu pasirinkti stilių, kuris papildytų likusį namų eksterjerą.

Betoninės čerpės

Pagaminta iš smėlio, vandens, cemento ir mineralinių pigmentų, labai atspari šalčiui, UV spinduliams ir taršai. Jos taip pat yra labai atsparios vandeniui. Tai ekonomiškai naudinga, nes yra daug pigesnės nei molio ar šiferio plytelės. Už kvadratinį metrą stogo kainuoja 20–40 eurų. Tačiau ji turi keletą trūkumų, pradedant nuo svorio. Jos gali sverti iki 50 kg vienam kvadratiniam metrui, tam reikia labai tvirto karkaso ir laikančiųjų sienų. Jis taip pat linkęs samanoti ir laikui bėgant keisti spalvą.

Keramikinės čerpės

Kartais keraminės plytelės gali būti molio plytelių sinonimas. Taip yra todėl, kad keraminių plytelių čerpės yra kilusios kaip molinės plytelės; maltas molis sumaišomas su priedais, tokiais kaip vanduo ir smėlis, o vėliau formuojamas į įvairias formas ir dydžius. Išėmus iš formų čerpės kruopščiai išdžiovinamos ir vėliau išdegamos aukštos temperatūros krosnyje, kad būtų užtikrintas ilgaamžiškumas ir atsparumas ugniai. Taip sukuriamos gerai žinomos terakotos molio plytelės iš natūralių žemiškai rudų ir raudonų atspalvių.

 

Čerpės stogui suteikia išraiškingumo, grožio, stilingumo ir neblėstančio žavesio. Jeigu yra įprasta sakyti, kad stogas yra namo vizitinė kortelė, tai stogas, ant kurio yra čerpės – pati puikiausia ir labiausiai įsimenanti vizitinė kortelė. Senovėje čerpinę stogo dangą sau leisti galėjo tik pasiturintys žmonės: ponai, bajorai, turtingi pirkliai. Dabar toks stogas gali papuošti ir Jūsų namus. Tradicijos, praktiškumas ir grožis viename.


 

Tiesa, kai kuriuos atbaido čerpės kaina. Taip, tai vienas brangiausių stogo dangos pasirinkimų, tačiau jų pliusai tikrai to verti. Kita kalba, ar Jūsų stogui tinka tokia danga, ar Jums ji yra graži ir ar jūsų finansinės galimybės leidžia Jums ją pasirinkti. Jei visi šie kriterijai jums tinkami, rekomenduojame rimtai pasvarstyti apie tai, kad čerpės papuoštų jūsų namų stogą.


 

Jeigu jus domina čerpių kvadrato kaina ar norite sužinoti, kokia bus tiksli stogo dengimo kaina ar reikia nešališkos konsultacijos – susisiekite su mumis arba apsilankykite mūsų fizinėse parduotuvėse, kur jums padės patyrę profesionalai -
https://www.agmeka.lt/

Atgal