VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Būstas

2023.02.28. 3 patarimai, kaip išrinkti tinkamą vietą valymo įrenginiui

 

Neturint galimybės prisijungti prie centralizuotos nuotekų sistemos, nuotekomis būtina pasirūpinti savarankiškai. Norint įsirengti valymo įrenginius, svarbu įvertinti sklypo plotą ir jame esančius pastatus. Tad šiame straipsnyje pateiksime patarimus, kurie leis išrinkti tinkamiausią vietą įrenginiui.

 

1. Vadovaukitės techniniu projektu

 

Dažniausiai vieta, kurioje galima įrengti valymo įrenginius – nurodyta statinio techniniame projekte. Jeigu tokio nėra, jį vertėtų tinkamai parengti. Tokiu atveju rekomenduojama kreiptis į specialistus, kurie profesionaliai parengs techninį projektą.

Tam, kad tiek montavimo, tiek projektavimo darbai vyktų sklandžiai, rekomenduojama kreiptis į nuotekų valymo gamintojus. Jie suteiks ne tik aukštos kokybės gaminius, bet ir profesionaliai atliks visus darbus. Tad ieškodami patikimo gamintojo, atsižvelkite, kokie atsiliepimai apie nuotekų valymo įrenginius ir darbus yra internete.

 

2. Įvertinkite atstumus

 

Norint įrengti nuotekų valymo įrenginius, derėtų įvertinti atstumą iki kito sklypo ribos. Atstumas turėtų būti ne mažesnis nei 3 metrai. Kitu atveju reikės gauti raštišką besiribojančios teritorijos savininko ar valdytojo sutikimą. Jeigu sklype yra šachtinis šulinys, nuo jo iki valymo įrenginio turėtų būti ne mažesnis nei 15 metrų atstumas.

 

3. Pasirinkite įrenginio dangtį

 

Priklausomai nuo sklypo ploto ir pasirinktos vietos, atitinkamai skirsis ir dangtis. Jeigu įrenginys statomas po važiuojamąja dalimi arba ten, kur bus klojamos trinkelės, rekomenduojamas perėjimas. Šis pasižymi dideliu atsparumu apkrovai, todėl ant jo galima ne tik lipti bet ir važiuoti automobiliu. Kitu atveju, jeigu įrenginys montuojamas po veja, patariama įsigyti žalius gelkautinius dangčius, kurie puikiai susilieja su veja.

 

Norint mėgautis efektyvių valymo įrenginių funkcionalumu, atsižvelkite kokie yra nuotekų valymo įrenginiai, atsiliepimaiapie juos. Patikimi gamintojai užtikrins sklandžius projektavimo, montavimo darbus ir atsakys į visus rūpimus klausimus.

Atgal