VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Būstas

2023.02.28. Vienos iš pagrindinių namų interjero tendencijų 2023-aisiais

 

Keičiantis metams, keičiasi ir interjero dizaino tendencijos. Žvelgiant į ekspertų įžvalgas, galima teigti, kad gamta ir toliau vaidins svarbų vaidmenį namų interjere. Natūralūs elementai, spalvos, formos greitu metu niekur neišnyks. Tad straipsnyje dalinamės vienomis iš pagrindinių dizaino tendencijų, vertų dėmesio.

 

Lenktų formų baldai

 

2023-aisiais balduose vyrauja „minkštos“, apvalios formos ir, žinoma, minimalizmas. Ieškant naujų baldų, patariama vengti aštrių kampų ir bereikalingų detalių. Svetainėje puikiai atrodys apvalus kavos staliukas, lenktų formų fotelis, sofa ar minkštas kampas, o ant sienos – didelis, nestandartinės formos veidrodis.

Nesvarbu, ar domina šiuolaikiniai baldai Vilniuje, Kaune ar kitame, mažesniame Lietuvos mieste, visus juos patogiai užsisakyti galima internetu. Svarbiausia pasirinkti patikimą saloną, kuris suteikia visą naudingą informaciją apie baldą. Vienas iš tokių salonų – Magrės baldai. Išsamūs baldų aprašymai leis greitai išsirinkti patinkantį baldą ir lengvai įsivaizduoti jį vyraujančiame interjere.

 

Natūralūs žemės tonai

 

Natūralumas 2023-aisiais metais tik dar labiau įsitvirtina interjero sprendimuose. Dėl to skatinama įtraukti ne tik natūralias medžiagas, bet ir atspalvius. Rudos spalvos tonai dominuos, o saulėlydžio spalvomis bus kuriami akcentai interjere. Ruda spalva puikiai tinka tiek prie tradicinio, tiek modernaus interjero stiliaus.

 

Rožine, violetine, geltona ar terakotos spalvomis galima sukurti erdvei išskirtinumo. Be to, žalios spalvos tonai taip pat niekur nesitraukia. Todėl kambariniai augalai gali suteikti erdvei gyvybingumo ir ramybės pojūtį.

 

Skirtingų tekstūrų derinimas

 

Kuriant ar norint atnaujinti būstą, skatinamas individualumas ir originalumas. Todėl interjero dizaineriai pataria ieškoti skirtingų, akį traukiančių daiktų. Čia tarpusavyje puikiai dera stikliniai kavos staliukai, moliniai rankų darbo dirbiniai, vintažo fotelis su spalvingomis pagalvėlėmis ir pledu. Svarbiausia neperkrauti erdvės ir sumaniai derinti tiek senus, tiek naujus elementus.

 

Taigi, akivaizdu, natūralumas – neatsiejamas 2023-iųjų metų interjero elementas. Tarpusavyje derinkite tiek gamtos atspalvius, tiek skirtingų tekstūrų ir medžiagų elementus. Svarbiausia pasitelkti kūrybiškumą ir drąsiai eksperimentuoti. Jeigu trūksta idėjų, jų visuomet galima rasti interneto platybėse. Kurkite koliažus, kurie leis suprasti patinkančius elementus ir interjero braižą.

Atgal