VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Būstas

2023.03.30. Kaip susikurti tobulą darbo vietą namuose?

 

Kadangi vis daugiau žmonių dirba iš namų, svarbu susikurti vietą, skatinančią produktyvumą ir komfortą. Pateikiame 6 patarimus, kaip tai padaryti!

 

Pasirinkite tinkamą vietą

 

Svarstant vietą namų biurui, svarbu pasirinkti ramų ir gerai apšviestą kampelį, esantį atokiau nuo galimų trukdžių. Jei turite laisvą kambarį - puiku! Jei ne, gera išeitis yra išskirti darbo zoną svetainėje.

 

Rinkitės rašomąjį stalą su reguliuojamomis kojomis arba ratukais

 

Su patogiu rašomuoju stalu bus lengviau dirbti namuose ilgesnį laiką. Ieškokite tokio, kurio kojos reguliuojamos. Taip galėsite nustatyti stalo aukštį, kad jis idealiai atitiktų kėdę. 

Kitas geras variantas - stalas ant ratukų, kad jį būtų galima lengvai perkelti. Jums patogų sprendimą siūlo ši dekoratyvinė baldų furnitūra.

 

Atsižvelkite į stalo dydį ir reikmenų išdėstymą

 

Stalas turėtų būti pakankamai didelis, kad ant jo tilptų visa Jūsų įranga ir darbo vietos reikmenys. Taip pat pagalvokite apie išdėstymą, kuris užtikrintų maksimalų produktyvumą ir patogumą. Pavyzdžiui, pasirūpinkite, kad kompiuterio monitorius būtų akių lygyje, o klaviatūra ir pelė - lengvai pasiekiamos.

Investuokite į patogią kėdę

 

Kadangi daug laiko praleisite sėdėdami prie darbo stalo, būtina investuoti į patogią kėdę. Įsigykite tokią, kuri skatintų gerą laikyseną ir mažintų nugaros bei kaklo apkrovą.

 

Maksimaliai padidinkite daiktų laikymo galimybes

 

Darbo vietos organizavimas yra itin reikšmingas produktyvumui. Investuokite į daiktų laikymo sprendimus, tarkim, stalčius, dokumentų spintas ar lentynas, kad ant darbo stalo neatsirastų netvarka.

 

Pridėkite asmeninių akcentų

 

Kadangi darbo vieta yra vieno Jūsų erdvė, nepamirškite asmeninių akcentų, kad jaustumėtės jaukiai ir įkvėpti. Apsvarstykite galimybę pridėti augalų, nuotraukų ar meno kūrinių, kad darbo kampelis jaustųsi svetingesnis ir skatinantis kūrybiškumą.

 

Atgal