VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Būstas

2023.04.27. 3 langų dengimo tendencijos 2023-aisiais: kaip jas įgyvendinti?

 

Dažniausiai pavasaris skatina atnaujinti namų interjerą, o vienas iš paprasčiausių būdų, leidžiančių atnaujinti erdvę – langų uždangos. Šiandien langų uždengimai ne tik suteikia namams privatumo, šviesos kontrolę, bet ir tampa stilinga erdvės dekoracija. Šiame straipsnyje trumpai apžvelgsime 3 populiariausias 2023-ųjų metų langų dengimo tendencijas, kurias galima lengvai pritaikyti bet kokiame būste.

 

1. Skirtingų uždangų derinimas

 

Ieškantiems įdomesnio uždengimo sprendimo, ekspertai pataria kombinuoti skirtingas langų uždangas. Šiuo atveju dažniausiai derinamos užuolaidos ir kiti uždengimai, taupantys erdvę. Pavyzdžiui, miegamajame dažniausiai derinami naktiniai roletai ir dieninės užuolaidos.

Nestandartiniams langams dažniausiai pasirenkamos tankaus audinio plisuotos žaliuzės, kurios derinamos kartu su lengvomis užuolaidomis. Šis uždengimų žaismas leidžia išsirinkti ne tik geriausiai poreikius tenkinantį, bet ir moderniai atrodantį sprendimą.

 

2. Paprastumas ir natūralumas

 

Natūralumas jau ne vienerius metus tvirtai laikosi tarp interjero tendencijų. Ši tendencija aktualiausia tiems, kurie siekia ramaus, minimalistinio, harmoningo gyvenimo. Tiek medinės žaliuzės, tiek roletai gali šią užduotį puikiai atlikti. Aukštos kokybės mediena pasižymi puikiomis izoliacinėmis savybėmis, ekologiškumu ir, žinoma, ilgaamžiškumu.

 

Norintiems pigesnio varianto, siūloma įsigyti roletus. Platus audinių pasirinkimas leis lengvai įsigyti žemiškų atspalvių gaminius. Be to, šios langų uždangos priežiūra yra itin paprasta. Būtent dėl to roletai yra vis dar vienas populiariausių pasirinkimų jau daugelį metų.

 

3. Raštų įvairovė

 

Jeigu namuose vyrauja žemiškų tonų spalvos, langų uždangomis galima sukurti išskirtinius namų akcentus. Tai itin praktiškas pasirinkimas. Pavyzdžiui, spalvų instituto „Pantone“ paskelbta 2023-ųjų rausvai raudona spalva gali puikiai išsiskirti interjere. Šios spalvos roletus ar romanetes galima pritaikyti tiek svetainėje, tiek miegamajame, tiek virtuvėje. Žinoma, svarbu nepamiršti ir funkcionalumo. Ieškantiems langų uždengimų, specialistai pataria rinktis automatizuotus sprendimus.

 

Akivaizdu, 2023-ųjų tendencijas galima greitai ir lengvai pritaikyti visose namų erdvėse. Renkantis gaminius, svarbiausia įvardinti norimą rezultatą. Vienu atveju uždangos harmoningai įsilieja į interjerą, kitu – tampa erdvės akcentu. Taip pat patariama atsižvelgti į audinio tankumą, nuo kurio priklauso saulės šviesos patekimas. Tankesnius audinius specialistai pataria rinktis miegamojo zonoje, o skaidžius audinius – virtuvėje ir svetainėje.

Atgal