VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Būstas

2023.10.10. Vaikų kambarys – atskiras interjero iššūkis

 

Vaikų kambario projektavimas gali būti maloni, tačiau gana sudėtinga užduotis. Tai erdvė, kurioje jūsų vaizduotė gali reikštis laisvai, tačiau ir funkcionalumas yra ne mažiau svarbus. Nuo ryškių spalvų iki kūrybingų daiktų saugojimo sprendimų – vaikų kambaryje svarbi kiekviena detalė. Šiame straipsnyje išnagrinėsime penkis svarbius aspektus, į kuriuos reikia atsižvelgti planuojant vaikų kambarį.

1. Pirmiausia saugumas: apsauga nuo nelaimių ir ilgaamžiškumas

Kuriant vaikų kambarį saugumas visada turėtų būti svarbiausias prioritetas. Kad išvengtumėte nelaimingų atsitikimų, įsitikinkite, kad baldai ir įranga yra tvirtai pritvirtinti ir nėra galimybės jai prisispausti pirštus ar užsiversti ant savęs. Rinkitės netoksiškas, vaikams saugias medžiagas viskam, nuo sienų dažų iki grindų. Baldai užapvalintais kampais taip pat yra saugesnis pasirinkimas. Nepamirškite, kad viskas turės būti kartas nuo karto valoma ir plaunama, tad viskas nuo kilimo iki patalynės turi būti atsparūs plovimui ir dėvėjimuisi.

2. Sandėliavimo sprendimai: išsaugokite tvarką

Vaikai linkę kaupti žaislus, knygas ir rankdarbių reikmenis, todėl veiksmingi daiktų saugojimo sprendimai yra būtini ir labai palengvina gyvenimą. Investuokite į kelias geras sandėliavimo dėžes ir numatykite, kas bus saugoma lentynose ir spintelėse. Daiktų saugojimas gali būti funkcionalus ir dekoratyvus, papildantis bendrą kambario dizainą. Maža to reguliarus daiktų ir žaislų sudėjimas į jiems skirtas vietas, padeda vaikams formuoti įgūdį tvarkytis ir palaikyti savo gyvenamąją aplinką jaukią ir tvarkingą.

3. Spalvų paletė: Skatinkite kūrybiškumą

Pasirinkite spalvų paletę, kuri sužadina kūrybiškumą ir energiją. Ryškios ir žaismingos spalvos gali sužadinti vaizduotę, o švelnesnės pastelės sukuria raminančią atmosferą. Atsižvelkite į savo vaiko pageidavimus ir bendrą kambario temą, juk mažajam gyventojui čia reikės praleisti daugiausiai laiko

4. Vaikiški tapetai: dailaus interjero link

Vaikiški tapetai dažniausiai būna ryškūs ir spalvingi, tačiau neerzinantys. Nenuostabu, juk vaikų kambarys – tai ne tik žaidimų erdvė, bet ir mokymosi bei poilsio zona. Vaikiški tapetai nuo kitų skiriasi ne tik dizainu, bet ir tuo, kad yra balinami be chloro, PVC ar kitų dezinfekuojančių chemikalų ir dažniausiai yra sukurti taip, kad būtų ekologiški ir lengvai prižiūrimi. Nors vaiko kambario dizainas keisis jam augant, gerai parinkti tapetai kambario interjerą puoš ne vienerius metus, todėl verta pasvarstyti renkantis geriausią sprendimą, kad ir iš: https://www.dubingiai.lt/tapetai-ir-sienu-dangos/vaikiski-tapetai/.

5. Baldai: daugiafunkciniai ir lengvai pritaikomi

Kaip jau minėjome anksčiau – pirmiausia baldai turi būti saugūs, be aštrių kampų ar lengvai nusukamų (ir praryjamų) detalių. Rinkdamiesi baldus, geriausia pasirinkite tokius, kurie gali augti kartu su vaiku. Vaikiška lovelė arba dviaukštė lova su rašomuoju stalu po apačia, gali sutaupyti vietos ir prisitaikyti prie besikeičiančių mažojo gyventojo poreikių. Apsvarstykite galimybę rinktis ergonomiškas kėdes ir patogius stalus mokykliniams darbams ir kūrybinei veiklai. Kokybiški ir lengvai pritaikomi baldai užtikrina ilgaamžiškumą ir funkcionalumą, o taip pat sukuria erdves, kur mažajam gyventojui būtų patogu mokytis ir žaisti.

 

Atgal