VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Būstas

10 17. Skaitmeninės televizijos nematys apie 3 proc. šalies namų ūkių

Po kiek daugiau nei 10 dienų Lietuvoje bus išjungta analoginė televizija. Preliminariai skaičiuojama, kad po spalio 29-osios savo televizorių ekranuose tik sniegą matys apie 3 proc. šalies namų ūkių. Rugsėjo pabaigoje analoginę televiziją dar žiūrėjo maždaug 230 tūkst. šeimų.

Skaitmeninės televizijos klausimas yra aktualiausias kaimo vietovėse - čia analoginę antžeminę televiziją žiūri beveik trečdalis šeimų. Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) duomenimis, šių metų vasarą mokamos televizijos paslaugomis naudojosi beveik 700 tūkst. namų ūkių. Lietuvos kabelinių televizijų asociacijos viceprezidento Juozo Jurgelionio teigimu, tie asmenys visiškai nekvaršina galvos dėl analoginės televizijos išjungimo.

"Iš minėtųjų 700 tūkst. namų ūkių daugiau nei pusė, 440 tūkst., yra kabelinių televizijų abonentai. Likusieji mato palydovines ar kitas mokamas televizijas. Maždaug 8 proc. namų ūkių, o tai dažniausiai jaunos šeimos, išvis nežiūri televizijos ir jiems problema neegzistuoja. Kiek šeimų turi įsigiję naujos kartos televizorius, galinčius priimti skaitmeninį signalą, duomenų neturime", - aiškino J. Jurgelionis.

Pasak jo, po spalio 29-osios be jokios televizijos liks apie 3 proc. namų ūkių, o tai - keliasdešimt tūkstančių gyventojų.

Atgal