VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Būstas

D. Matulionis: dėl sąskaitų už šilumą teisėtumo turi spręsti teismas

Abejonių dėl metrologiškai nesertifikuotų apskaitos ir valdymo prietaisų naudojimo šilumos ūkyje yra išreikšta ir Vyriausybėje, tačiau, ar tai prieštarauja Metrologijos įstatymui, turi spręsti teismai, teigia Ministro Pirmininko tarnybos kancleris Deividas Matulionis.

"Diskusija tuo klausimu buvo ir buvo konstatuota, kad mums kelia daug rimtų abejonių metrologiškai nesertifikuotų apskaitos ir valdymo prietaisų naudojimas šilumos ūkyje. Manome, kad galbūt tai prieštarauja Metrologijos įstatymui, bet ar prieštarauja, ar ne, turi konkrečiai spręsti teismai", - sakė D. Matulionis pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo.

Ministro Pirmininko tarnybos kancleris teigė, jog negalima teigti, kad visur yra naudojama nesertifikuota įranga.

"Bet metrologijos inspekcija kartu su metrologijos tarnyba privalo užtikrinti, pirmiausia, tinkamą sertifikavimą visos įrangos, jos įteisinimą, ir jeigu ir toliau yra naudojama tokia neįteisinta įranga, turi atitinkamai imtis sankcijų prieš šilumos tiekėjus už nesertifikuotos įrangos naudojimą", - sakė D. Matulionis.

Kancleris, cituodamas Metrologijos tarnybos įstatymą, pažymėjo, kad tik metrologiškai sertifikuota įranga gali būti naudojama apskaitai ir valdymui.

"Turi būti nustatyta sistema, kad daugiabučio pastato bendrija turėtų galimybę kontroliuoti šilumos tiekėją, kad nebūtų vien tik šilumos tiekėjo veiksmas valdant režimus", - sakė D. Matulionis.

Atgal