VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Europos Sąjunga

07.15. Europos Komisija rekomenduoja neteikti finansinės paramos įmonėms, turinčioms sąsajų su mokesčių rojais

Europos Komisija priėmė rekomendacijas valstybėms narėms neteikti finansinės paramos įmonėms, turinčioms sąsajų su šalimis, įtrauktomis į mokesčių tikslais nebendradarbiaujančių jurisdikciją turinčių subjektų ES sąrašą. Apribojimai taip pat turėtų būti taikomi įmonėms, kurios buvo nuteistos už sunkius finansinius nusikaltimus, įskaitant, be kita ko, finansinį sukčiavimą, korupciją, mokestinių ir socialinio draudimo prievolių nesumokėjimą.

 

Už konkurencijos politiką atsakinga vykdomoji Europos Komisijos pirmininko pavaduotoja Margrethe Vestager sakė: „Mes atsidūrėme precedento neturinčioje padėtyje – dėl koronaviruso protrūkio įmonėms teikiama išskirtinai didelė valstybės pagalba ir kitų formų finansinė parama. Šiomis aplinkybėmis tikrai nepriimtina, kad valstybės paramą gaunančios įmonės pasinaudodamos mokesčių rojais imtų vengti mokėti mokesčius. Tai būtų piktnaudžiavimas nacionaliniais ir ES biudžetais mokesčių mokėtojų ir socialinės apsaugos sistemų sąskaita. Kartu su valstybėmis narėmis norime užtikrinti, kad taip neatsitiktų.“

 

Valstybės narės pačios sprendžia, ar jos nori teikti finansinę paramą. Jos pačios rengia priemones pagal ES taisykles (įskaitant valstybės pagalbos taisykles) ir savo politikos tikslus. Šiandienos rekomendacija siekiama valstybėms narėms pateikti ES teisę atitinkantį modelį, kaip neleisti viešosios paramos naudoti mokestiniam sukčiavimui, mokesčių slėpimui, vengimui, pinigų plovimui arba teroristų finansavimui. Koordinuodamos finansinės paramos apribojimus valstybės narės taip pat išvengtų neatitikimų ir iškraipymų bendrojoje rinkoje. 

 

 

Atgal