VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

In memoriam

05 20. Prezidentė ir Premjeras pareiškė užuojautą dėl aktoriaus A. Šurnos mirties

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius pareiškė užuojautą dėl legendinio Lietuvos teatro ir kino aktoriaus Antano Šurnos mirties.

Pasak Prezidentės, tai buvo ypatingu talentu apdovanotas žmogus, kurio sukurti vaidmenys tapo mūsų kultūros pasididžiavimu.

"Visą gyvenimą sau kėlęs prasmingiausius kūrybinius tikslus ir niekada nenuleidęs profesionalumo kartelės, Lietuvos teatro ir kino istorijoje A. Šurna išliks kaip neeilinė asmenybė ir visų kartų mėgstamas aktorius", - sakoma šalies vadovės užuojautoje.

Dėl šios netekties Prezidentė pareiškė užuojautą Antano Šurnos šeimai, kolegoms ir visiems jo talento gerbėjams.

"Dėl Lietuvos Don Kichoto, kovotojo su vėjo malūnais, nepaprastai talentingo aktoriaus mirties reiškiu užuojautą šeimai, draugams, artimiesiems, visiems, kurie pažinojo šią kilnią asmenybę. Lietuva neteko šaliai nusipelnusio ir brangaus žmogaus", - sakoma Premjero užuojautoje.

Baigęs studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, A. Šurna 1963 metais pradėjo dirbti Kauno dramos teatre. Vėliau vaidino Šiaulių dramos ir Jaunimo teatruose, o 1992-1997 metais vadovavo Valstybiniam jaunimo teatrui.

Kine garsus aktorius pradėjo vaidinti 1964 metais. Jį išgarsino tokie vaidmenys kaip "Elzė iš Gilijos", "Čia mūsų namai", "Riešutų duona", "Herkus Mantas".

Teatro ir kino aktorius A. Šurna mirė pirmadienį, gegužės 19 d., eidamas 75-uosius metus.

A. Šurna gimė 1940 m. kovo 27 d. Kaune. 1958-1962 m. studijavo LSSR konservatorijos (dabar Lietuvos muzikos ir teatro akademija) Teatriniame fakultete.

1963-1964 m. vaidino Kauno dramos teatre, 1964-1965 m. - Šiaulių dramos teatre. 1992-1997 m. vadovavo Valstybiniam jaunimo teatrui.

A. Šurna - vienas populiariausių šalies aktorių, kūręs vaidmenis ir televizijos serialuose bei filmuose.

Atgal