VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

In memoriam

11 01. Kauno centre vėl vilnys kasmet vis sraunesnė "Sielų upė"

5000 žvakelių šiemet sušvis Kauno miesto centras - čia, kaip ir kasmet, vėl vilnys "Sielų upė". Tai akcija, kuria didžiuojasi ne tik jos iniciatoriai - Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto (VU KHF) Studentų atstovybė, bet ir Kauno miesto gyventojai.
Akcija primena Vėlinių tradicijas ir kviečia kartu pagerbti mirusiuosius. Lapkričio 1-ąją dieną, aplankius artimųjų kapus, akcijos organizatoriai pavakarę kviečia ateiti į Kauno miesto centrą - Laisvės alėją ir Vilniaus gatvę, pabūti kartu su tais, kurie išėjo dangun, ir uždegti už juos žvakutę.
"Sielų upė" Kaune vilnys jau tryliktus metus iš eilės. Pirmaisiais metais "upė" buvo visai mažytis "upeliukas" VU KHF teritorijoje - nuo dekanato iki kultūros katedros. Metams bėgant, "Sielų upė" vis didėjo ir pradėjo tekėti stipresne srove. Šiemet Kauno miesto centre nušvis 5000 žvakučių. Kiekviena liepsnelė simbolizuoja sielą, kuri galbūt jau užmiršta ar neturi artimųjų. Dvasią, už kurią niekas nebesimeldžia, kurios kapelis neaplankomas net ir Visų Šventųjų dieną. Ir galbūt tos sielos vienintelis atminimas yra čia, "Sielų upėje", todėl organizatoriai kviečia ją pagerbti.
VU KHF SA lapkričio 1-ąją siūlo ramybę, nepakartojamus jausmus, buvimą kartu su gyvaisiais ir mirusiųjų pagerbimą, ragina neatidėlioti, stotis ir prisijunkti prie šios akcijos - pasak organizatorių, juk niekada nežinai, kada tavoji siela išplauks į "Sielų upę".

Atgal