VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

In memoriam

08.20. Netekome aktoriaus R. Karvelio

Pirmadienį, eidamas 87 metus, mirė aktorius Rimgaudas Karvelis. Tai LRT.lt patvirtino Lietuvos teatro sąjungos pirmininkas Ramutis Rimeikis.

Aktorius gimė 1933 metais Kaune. Mokėsi Vilniaus 7-ojoje vidurinėje mokykloje. Dirbo Kapsuko, Klaipėdos dramos teatruose. Nuo 1965 metų buvo Jaunimo teatro aktorius.

Teatre ir kine jis sukūrė daug įsimintinų vaidmenų. Vaidino spektakliuose „Atžalynas" (Juzė), „Būk vyras, Čelestinai" (Čelestinas), „Škac, mirtie, visados škac!" (Finkelšteinas, Navickas) ir kituose.

Vaidino keliasdešimtyje filmų - „Herkus Mantas", „Tadas Blinda", „Nebūsiu gangsteris, brangioji" ir kituose.

R. Karvelis vaidino ir legendiniame LRT seriale „Giminės" ir jo tęsinyje „Atžalos", vedė LRT Televizijos laidą „Kulinarinės kelionės".

2012 metais aktorius įvertintas "Auksiniu scenos kryžiumi" už viso gyvenimo nuopelnus.

Serialo „Giminės" režisierius Saulius Vosylius, LRT.lt teigė, kad žinia apie R. Karvelio mirtį - labai netikėta ir skaudi: „Dar šiandien, kaip tyčia, žiūrėjau medžiagą iš „Giminių", kur kartu dirbome. Neįtikėtina. Žinau, kad R. Karvelis sirguliavo, gulėjo ligoninėje, bet jis vis dar turėjo daug planų ir sumanymų. Sunku patikėti žinia".

*****************

Lietuvos teatro sąjunga praneša, kad aktorius Rimgaudas Karvelis bus pašarvotas laidojimo namuose "Nutrūkusi styga". Lankymas rugpjūčio 21 d., trečiadienį, nuo 15 val.

Karstas išnešamas ketvirtadienį, 14 val. Laidojimas Antakalnio kapinėse, Menininkų kalnelyje.

Atgal