VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

In memoriam

02.02. Vokietijoje mirė muzikas, choro ir orkestro dirigentas, pedagogas Arvydas Paltinas

Eidamas 88-uosius pirmadienį Vokietijoje mirė muzikas, choro ir orkestro dirigentas, pedagogas Arvydas Paltinas, pernai iškeliavusios dainininkės Nelly Paltinienės vyras. Apie netektį portalui LRT.lt pranešė kunigas OFM Arūnas Peškaitis.

A. Paltinas gyveno Vokietijoje. Į Lietuvą jis atvyko pernai vasarą išlydėti žmonos į paskutinę kelionę ir buvo čia iki spalio pabaigos, o po to grįžo į Vokietiją. A. Paltino žmona Nelly Paltinienė mirė pernai vasario 29-ąją Vokietijoje, o netrukus po jos netekties vyro sveikata ėmė šlubuoti.

„Jam buvo be galo skaudu, neramino, kad atsisveikinęs su žmona jis ir pats išeis. Po birželį vykusių Nelly laidotuvių jis pasiliko Lietuvoje, čia gydėsi ir tik spalį sugrįžo į Vokietiją. Rodės, kad sveikata pasitaisė, tačiau sausio pabaigoje prasidėjo plaučių uždegimas“, – sakė A. Peškaitis, dar praėjusią savaitę su A. Paltinu kalbėjęs telefonu.

„Jis buvo labai korektiškas, didelės vidinės kultūros žmogus. N. Paltinienė buvo itin ryški asmenybė, ji nuo 1960-ųjų iki 1982-ųjų dainavo ansamblyje „Kopų balsai“, kurį A. Paltinas ir įkūrė. Jis buvo puikus pedagogas, kuriam gerų žodžių negailėjo ir atlikėjai Edmundas Kučinskas, Birutė Petrikytė, Antanas Čepas – ryškiausi estrados klasikai. Daugelis jų išėjo jo mokyklą „Kopų balsuose“. Tai buvo žmogus, kuris save atidavė kitam. Be jo, nežinia, kaip Nelly būtų galėjusi tęsti savo karjerą, koncertuoti.

A. Paltinas buvo ugdytojas, pasižymėjęs nepaprasta kantrybe ir atjauta. Pats sunkiai sirgdamas Parkinsono liga savo žmoną slaugė apie penkerius metus“, – portalui LRT.lt pasakojo bičiulis kunigas A. Peškaitis.

 

Atgal