VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

In memoriam

11.23. Mirė partizanas Juozas Jakavonis-Tigras

Eidamas 97-uosius antradienį mirė partizanas Juozas Jakavonis-Tigras. 

Apie netektį kiek vėliau A. Jakavonytė patvirtino ir „Facebook“ paskyroje. Ji patvirtino, kad J. Jakavonis mirė dėl COVID-19 komplikacijų.

„Tu buvai man ne tik Tėtis, bet ir pats nuostabiausias ir geriausias draugas. Mylimas tėti, buvai tarsi giminės tvirtas Ąžuolas, prie kurio priglausdavo visi. Tu vis žiūrėdavai į sodyboje augantį Ąžuolą ir sakydavai, kad baigiasi ir jo ir mano gyvenimas. Tėti Ąžuolas dar vis stovi, bet Tu išėjai, pralaimėjęs sunkią kovą su po COVID-19 išsivysčiusiomis komplikacijomis – plaučių uždegimu“, – rašo partizano dukra.

„Tu visus stebinai savo gyvenimo būdu, kurį galima apibūdinti dviem žodžiais – širdies gerumas. Tavo kasdienis gerumas, pagalba žmogui ir gamtai mums buvo didžioji pamoka visam gyvenimui. Tavo spindinčios akys ir šypsena tekančiai saulei, savo vandenis pro mūsų namus nešančiam Merkiui, už klojimo vėjuje siūruojančiam pušynui, sodo obelims, gyvulėliams ir paukščiams, o svarbiausia mums – savo dukroms – paliko neišdildomą įspūdį ir atsispaudė mūsų veiduose bei širdyse. Mudvi su seserimi Birute gyvenam ir gyvensime pagal Tavo pamokymus, patarimus, pavyzdį“, – tęsė A. Jakavonytė.

Atgal