VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

In memoriam

07 23. Kaune surengta aviacijos šventė S. Dariaus ir S. Girėno skrydžiui atminti

S. Dariaus ir S. Girėno skrydžiui atminti šeštadienį istorinėje S. Dariaus ir S. Girėno aerodromo dalyje vyko aviacijos šventė. Renginys vainikavo lakūnų skrydžio 80-mečio minėjimų savaitę Kaune. Programoje dalyvavo stipriausi aviatoriai Lietuvoje ir Baltijos regione.
Būtent šiaurinėje aerodromo dalyje, ties S. Dariaus ir S. Girėno gatve, tauta laukė sugrįžtančių transatlantinių lakūnų, todėl, kaip teigia organizatoriai, šventei buvo parinkta būtent ši vieta.
Aviacinėje programoje buvo galima išvysti penkių reaktyvinių lėktuvų grupės "Baltic bees" pasirodymą, trijų akrobatinių lėktuvų komandos "Grupė 50" programą, virš aerodromo praskrido oro erdvę saugantys naikintuvai "Mirage F-1". "Baltic bees" treniruotę virš Kauno buvo galima išvysti jau penktadienio popietę.
Aviacijos šventėje taip pat buvo galima išvysti ir kitus Lietuvos aviacijos pasiekimus: parasparnių, skraidyklių, sklandytuvų, lengvųjų ir ultralengvųjų lėktuvų pasirodymus. Veikė aviacinės ir karinės technikos paroda.
Skrydžio per Atlantą 80-mečiui paminėti sukurtas grandiozinis projektas "Perkūno sakmių žygis per Lietuvą" S. Dariaus ir S. Girėno skrydžiui atminti, kurio premjerą buvo galima išvysti šventės koncertinėje dalyje. Pasirodymo metu ant scenos dainavo ir grojo įspūdingas skaičius atlikėjų.

Atgal