VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

In memoriam

01 17. Pilietiškumo pamoka

Dalia Žaromskienė

Mokyklos–darželio spec. pedagogė

Sausio 13 dieną Baisogalos mokyklos-darželio bendruomenė prisijungė prie kasmetinės, jau tradicija tapusios pilietinės akcijos ,, Atmintis gyva, nes liudija“.

Ryte 8val. klasėse užgeso šviestuvai, languose sužibo žvakutės. Netrukus rimti ir susikaupę pirmų – ketvirtų klasių mokiniai rinkose į salę, dalyvauti  pilietiškumo pamokoje, kurią įdomiai  vedė ketvirtokų  mokytoja  D.Volskytė. Pradinukai sužinojo, kaip sovietų kariuomenė bandė įvykdyti perversmą Lietuvoje, kaip  žmonės apgynė valstybės nepriklausomybę. Mokytoja parodė kiekvieno iš 14 tą dieną žuvusiųjų nuotrauką, jų laidotuvių ceremoniją, kiekvienam iš jų mokiniai  uždegė atminimo žvakutę. Žuvusieji už Lietuvos laisvę buvo pagerbti tylos minute.

Prie paminklo žuvusiems

Ketvirtos klasės mokiniai išsakė ant popierinių taikos balandžių užrašytas savo svajones ,,Kodėl noriu gyventi Lietuvoje“.

Pilietinę pamoką užbaigė 4a klasės mokiniai, nunešę žvakutes, simbolizuojančias gyvybę, šviesą, teisingumą, atmintį ir vienybę, prie Nepriklausomybės paminklo Baisogalos miestelio centre.

Salės vaizdas

Gerai parengta, įsimintina buvo ši pilietinė pamoka mažiesiems Lietuvos piliečiams. Vaikai buvo susikaupę, tylūs ir tikrai suprato, kokie svarbūs Tėvynei buvo 1991 metų tragiški įvykiai kovojant dėl mūsų nepriklausomybės.

Atgal