VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

04 13. Per savaitę surašyta 417 tūkst. gyventojų ir 185 tūkst. būstų

 

Alina Petkutė

Per pirmąją surašymo savaitę, kai būstus lanko surašinėtojai ar gyventojai patys atvyksta į surašymo skyrius, surašyta 417 tūkst. gyventojų ir 185 tūkst. būstų. Šiuo metu jau surašyta 19 proc. planuojamų surašyti gyventojų, kurie nedalyvavo e. surašyme, o kartu su dalyvavusiais e. surašyme - maždaug 45 proc. Lietuvos gyventojų. Išankstiniais duomenimis, šių metų kovo 1 d. Lietuvoje buvo 3235,2 tūkst. gyventojų.

Statistikos departamento duomenimis, aktyviausiai gyventojai buvo surašomi Jonavos, Kupiškio rajonuose ir Pagėgiuose (26 proc.), Varėnos ir Klaipėdos rajonuose (25 proc.), Ukmergės, Šilalės rajonuose ir Kazlų Rūdoje (24 proc.).

Internetu jau susirašė ar buvo surašyta 1 mln. 39 tūkst. gyventojų. Be jų, e. surašymo sistemoje yra užfiksuota dar apie 160 tūkst. gyventojų, kurie jungėsi prie sistemos, bet surašymo lapus užpildė ne iki galo arba netinkamai (užpildyti ne visų būsto gyventojų duomenys, netiksliai nurodyti ryšiai tarp namų ūkio narių ir pan.). Dar 58 tūkst. gyventojų užpildė e. surašymo lapą tinkamai, bet nepatvirtino, kad surašyti visi būsto gyventojai. Yra ir tokių internetu užpildytų surašymo lapų, kuriuose nurodytas netikslus, nepilnas adresas, pvz., gatvė arba buto numeris. Dėl šių priežasčių surašinėtojai beldžiasi į tokių gyventojų būstų duris.

Surašinėtojai lanko ir tuos būstus, kurių adresai (gatvė, namo, buto numeris) nėra įrašyti Adresų registre, nepriklausomai nuo to, ar tokio būsto gyventojai susirašė ar buvo surašyti internetu. Daug tokių būstų yra kaimo vietovėse ir miestų naujų namų kvartaluose. Jeigu tokių būstų gyventojai susirašė internetu, surašinėtojas užeis tik pasitikslinti, kas būste gyvena ir ar visi jo gyventojai surašyti, o papildomai atsakinėti į surašymo lapo klausimus neprašys.

Visi surašymo metu surinkti duomenys yra konfidencialūs ir naudojami tik statistinei informacijai rengti. Konfidencialumą užtikrina Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos ir statistikos įstatymai, Europos Sąjungos teisės aktai.

Atgal