VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

12.05. R.Matonis: nesame gavę jokio ŠMM pareiškimo dėl mokytojų, kurie yra ten

Nepaisant Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) prašymo apleisti patalpas, neterminuotą mokytojų streiką palaikantys švietimo darbuotojai nesirengia trauktis. Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis tame galimai įžvelgtų Susirinkimų įstatymo pažeidimą, tačiau vertinti situacijos neskuba.

„Policija nėra ta institucija, kuri vertina. Juolab mes kol kas nesame gavę jokio Švietimo ir mokslo ministerijos pareiškimo. Galime įžvelgti tam tikrų susirinkimo įstatymo pažeidimų, bet, norint priimti kažkokį sprendimą, mums reikėtų pilnai susipažinti ir įvertinti pačios ŠMM vidines tvarkas, taip pat atlikti kitus tikslinamuosius aktus. Tik tai padarę galėtume nuspręsti ir pasakyti, ar (mokytojų sprendimas likti ŠMM. - ELTA) yra nusižengimas, ar nėra“, - antradienio vakarą Eltai sakė R. Matonis.

Ramūnas Matonis. ELTOS nuotr.

Pasak jo, panašiose situacijose paprastai susitariama geranoriškai. „Tikimės, pavyks geranoriškai susitarti ir šįkart, tad policijos įsikišimo nereikės“, - vylėsi jis.

Kaip skelbė ELTA, penktadienį mokytojams mitinguojant prie Seimo buvo užrakintos Švietimo ir mokslo ministerijos durys, argumentuojant, kad darbo laikas baigėsi, o įstaigos savaitgalį neveikia. Kilus triukšmui, kad žmonės negali iš ŠMM pasiimti daiktų, į patalpas ne tik mokytojai, žurnalistai, bet ir keli politikai lipo per langą.

Palaikyti į ministeriją nebeįleidžiamų mokytojų susirinko minia. Kaip priminė R. Matonis, tuomet policija gavo pranešimą apie galimus neramumus ŠMM viduje ir prie jos. 

„Nuvykę pareigūnai skundų iš ministerijos darbuotojų negavo, tad, įvertinę situaciją, išvyko. Daugiau pareiškimų iš ministerijos nesame gavę, kai gausime - vertinsime“, - Eltai pakartojo Policijos departamento atstovas spaudai.

Atgal