VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

12.06. Prezidentė susitiko su kaimyninėse šalyse gyvenančiais lietuvių vaikais

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su kaimyninėse šalyse veikiančių lietuviškų mokyklų mokiniais ir mokytojais.

Tradiciniame, jau 10-ą kartą vykusiame kalėdiniame susitikime dalyvavo beveik 150 vaikų ir jų mokytojų. Per dešimt metų Prezidento rūmuose iš viso apsilankė jau daugiau nei tūkstantis moksleivių, o mokyklų skaičius išaugo trigubai – pastaruosius penkerius metus vaikai atvyksta ne tik iš Baltarusijos, bet ir iš Latvijos, Lenkijos ir Kaliningrado srities.

Prezidentūroje vaikai jau buvo surengę savo piešinių parodą, pasirodymą, jiems organizuotos edukacinės pamokos su dailininkais broliais Gataveckais, skautais, Vikingų kaimu, moksleiviai lankėsi Valstybės pažinimo centre, su Prezidente puošė kalėdinę eglę Baltojoje salėje. Šiemet su valstybės vadove kaimyninių šalių vaikai mokėsi marginti kalėdinius meduolius.

Pasak šalies vadovės, kad ir kur gyventų lietuviai, jie – mūsų valstybės dalis ir yra atsakingi už Lietuvos ateitį. Saugodami lietuvių kultūrą ir istoriją, jie perduoda savo vaikams mūsų kalbą, tradicijas ir papročius.

Atgal