VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

01.29. Lietuva ir Izraelis bendradarbiaus kibernetinio saugumo srityje



Sausio 28 d. Tel Avive krašto apsaugos viceministras Edvinas Kerza su Izraelio nacionalinio kibernetinio direktorato vadovu Yigal Unna pasirašė ketinimų protokolą (angl. declaration of intent) dėl bendradarbiavimo kibernetinio saugumo srityje.

„Lietuvą ir Izraelį sieja bendri strateginiai tikslai ir bendras suvokimas, kad šalių partnerystė kibernetinio saugumo srityje yra abipusiai naudinga kovoje su kenkėjiška veikla kibernetinėje erdvėje”, - sako viceministras E. Kerza.

Pirmadienį pasirašytas ketinimų protokolas yra pirmasis žingsnis glaudinant tarpinstitucinį Krašto apsaugos ministerijos ir Izraelio nacionalinio kibernetinio direktorato bendradarbiavimą. Abi šalys sutarė keistis informacija ir duomenimis apie kibernetinius incidentus bei atakas, rengti dvišalius kibernetinio saugumo institucijų ekspertų susitikimus.

Krašto apsaugos viceministras E. Kerza sausio 28-30 d. vieši Izraelyje kartu su Lietuvos ministro pirmininko Sauliaus Skvernelio vadovaujama delegacija. Vizito metu taip pat planuojami susitikimai su Izraelio valdžios atstovais ir dalyvavimas tarptautinėje kibernetinio saugumo konferencijoje „CyberTech“.

Atgal