VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

02.07. Lietuva Ukrainai neatlygintinai perduos 255 tūkst. eurų vertės šaudmenų

Vyriausybė priėmė nutarimą, kuriuo Lietuva neatlygintinai Ukrainos gynybos ministerijai perduos trumpalaikį materialųjį turtą - šaudmenis. Bendra perduodamo turto vertė - 255 tūkst. eurų. Jį sudaro Lietuvos kariuomenės nebenaudojami ir ateityje neplanuojami naudoti šaudmenys, skirti sovietinės gamybos lengviesiems šaulių ginklams - automatiniams šautuvams, kulkosvaidžiams.

„Turto perdavimas yra nuoseklios ir visapusės Lietuvos paramos Ukrainai jai stiprinant gynybinius pajėgumus dalis ir užtikrinant savo valstybės nepriklausomybę, suverenumą ir teritorinį vientisumą“, - sako krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis. Lietuva jau ir anksčiau yra perdavusi Ukrainos kariuomenei materialinę paramą ir karinės ginkluotės elementų. 

Nuo pat Rusijos karinės agresijos Ukrainoje 2014 m. pradžios Lietuva politiškai palaiko Ukrainą, remia ją visomis įmanomomis ir teisiškai leidžiamomis formomis, įskaitant karinę paramą. Tam pritaria ir gyventojai - praėjusių metų pabaigoje Krašto apsaugos ministerijos užsakymu atliktos visuomenės apklausos duomenimis, 64 proc. respondentų teigiamai vertina Lietuvos karinės paramos Ukrainai teikimą.

Be to, kartu su sąjungininkais Lietuva padeda Ukrainai reformuoti, rengti ir mokyti jos karines pajėgas. Lietuvoje gydomi ir reabilituojami sužeisti Ukrainos kariai.

Atgal