VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

02 07. Inkilų gamybos konkursui „INKILAS 2012“

Ričardas Simonaitis

Paskelbus konkurso „INKILAS 2012“ sąlygas, pirmieji, kaip taisyklė, atsiliepė skautai. Tai Bezdonių Saulėtekio pagrindinės mokyklos moksleiviai, kurie yra susibūrę į „Gedimino“ vardo skautų draugovę, vadovaujamą paskautininkės sesės Vidos Dzenkauskienės, kuri pareiškė, kad skautai ir moksleiviai tikrai dalyvaus konkurse „INKILAS 2012“.

Malonu pastebėti, kad konkurse žada dalyvauti ir Vilniaus „Vilnios“ pagrindinės mokyklos moksleiviai. Šios mokyklos direktoriaus pavaduotoja Leonarda Misevič irgi yra skautė, ji su džiaugsmu priėmė žinią dėl konkurso ir patikino „Valdovų rūmų“ tunto skautus, kad mokyklos moksleiviai dalyvaus konkurse.

Džiugu, kad į šį projektą žada įsijungti ir Vilniaus miesto lopšelio-darželio „Pasaka“ auklėtiniai su savo tėveliais ir seneliais. Jie jau atsiuntė nuotraukų su 2011 metais pagamintais inkilais.

Martynas, Tomas ir Matas su savo tėveliais

Tokie greiti mokyklų atsiliepimai dalyvauti konkurse džiugina projekto autorius.

Įdomiausia yra tai, kad Vilniaus miesto savivaldybės meras Artūras Zuokas, sužinojęs apie šį konkursą, patikino projekto autorius, kad ir jis pagamins bent vieną inkilą, nežiūrėdamas į savo užimtumą.

Konkursas „INKILAS 2012“ įgauna pagreitį.

„Lietuvos Aidas“ ir toliau rašys apie konkurso eigą.

Atgal