VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra, menas

07.12. Kultūros ministras S. Kairys apie Klaipėdos paštą: „Turime šansą naujam gyvenimui prikelti išties ypatingą pastatą“

Išskirtinė uostamiesčio puošmena – Klaipėdos centrinis paštas – ateityje turi būti ne tik deramai prižiūrimas ir puoselėjamas, bet ir tapti gyvybinga, visuomenės poreikiams pritaikyta erdve. Taip teigia kultūros ministras Simonas Kairys, kartu su Klaipėdos meru Vytautu Grubliausku apžiūrėjęs Klaipėdos centrinio pašto pastatą.

Vyriausybės sprendimu Kultūros ministerijai pavesta atlikti Kauno ir Klaipėdos centrinių pašto pastatų galimybių studijas, atsakant, kaip juos įveiklinti ir kokių finansinių išteklių tam reikės. 

„Į Klaipėdos centrinio pašto pastatų kompleksą turime žvelgti ne kaip į problemą su nežinomybe, bet kaip į išskirtinę galimybę naujam gyvenimui prikelti išties ypatingą architektūros kūrinį. Tikiu, kad architektai, kultūros paveldo specialistai, menininkai ir kiti visuomenės atstovai drauge ras optimalų scenarijų, kokia linkme ateityje turėtų pasukti šio pastato įveiklinimas“, – sakė kultūros ministras S. Kairys.

Klaipėdos centrinio pašto įveiklinimo galimybių studija rengiama pasitelkus tarpdisciplininę ekspertų komisiją, visą procesą kuruoja viešoji įstaiga „Idėjos miestui“. Šiuo metu intensyviai atliekama kontekstinė situacijos analizė, susitikinėjama su įvairiomis suinteresuotomis grupėmis, palaikomas glaudus bendradarbiavimas su Klaipėdos miesto savivaldybės administracija ir jai pavaldžiomis įstaigomis, Klaipėdos kultūrinio lauko veikėjais, visuomenininkais, akademikais, verslo atstovais.

Liepos 20 d. Klaipėdoje planuojama vieša diskusija, kurioje bus pristatytos esamos situacijos analizės įžvalgos ir aptarti suinteresuotų pusių poreikiai bei lūkesčiai. 

Tą pačią dieną startuos tarpdisciplininės kūrybinės dirbtuvės, kuriose architektai, kūrybininkai, menininkai, analitikai, sociologai, filosofai, verslo strategai, kultūros paveldo specialistai, teisininkai ir kiti sričių atstovai generuos idėjas ir kartu formuos galimus pašto pastato įveiklinimo scenarijus. Šias idėjas ekspertų komanda toliau plėtos modeliuodama galimas įgyvendinimo alternatyvas.

 

Atgal