VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra, menas

2022.05.12.Trakuose atidaryta tapybos paroda „Karo spalvos“

Ričardas Grigas

 

Apie emocijas nepasakosiu, pamačius savo akimis gyvai tai kas vyksta, emocijos prislopsta.  Ir tada darai tai, ką manai būtina daryti.

Trakų kultūros rūmų meno galerijoje „Fojė“ gegužės 10 d. pristatyta iškilaus menininko, kino dailininko Jurijaus Grigorovičiaus tapybos paroda „Karo spalvos“. Parodoje eksponuojami 46 tapybos darbai, sukurti karo metu. Ekspoziciją papildo Jurijaus sukurta video medžiaga bei fotografijos iš rusų okupantų nusiaubtos Ukrainos.

Vladimir Novikov

Anna Grigoit ir Edward Kiejzik

 

Algimantas Mikutėnas

Sigita Nemeikaitė (kairėje)

Malikos Kokos

Parodos atidarymo momentas

Parodos atidarymo momentas. Nuotraukos Ričardo Grigo

„Karo spalvos. Paveikslai – mano ginklai. Tiesa, kuri sklinda iš mano vidaus gelmių. Prasidėjus karui, aš nežinojau kur aš atsidursiu su savo šeima ir kiek mums liko gyventi. Viskas vystėsi labai greitai... Per kelias dienas mes nutarėme pasilikti ir priešintis. Tada aš pradėjau tapyti paveikslus kiekvieną dieną po vieną ir talpinti Facebook‘e. Tai buvo mano atsakas į mirtį. Paveikslas tai yra Gyvenimas. Mes tikime savo Pergale. Kol aš galėsiu perteikti savo kūryboje  viską kas vyksta aplink, tapysiu paveikslus. Šlovė Ukrainai!“ #MenoGalerijaFoje, #TrakuKulturosRumai, #ПлейбектеатВахтеры

Atgal