VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

08.09. Diena, gėlėm žymėta

Birutė Silevičienė,

LKRS ir valdybos narė

Tautinių bendrijų namuose Vilniuje vyko Danutės Katkauskaitės-Ruseckajos eiliuotų sveikinimų dvitomio „Diena, gėlėm žymėta“ sutiktuvės.  Renginį organizavo Tarptautinė literatų, rašytojų ir dailininkų gildija "Vingis".

„Danutė Katkauskaitė-Ruseckaja, kilusi iš  Lazdijų r., rašyti pradėjo dar paauglystėje. Šį polinkį paveldėjo iš tėčio, rašiusio eilėraščius, dainas. Jo kūrybą Danutė saugo archyve, bet ateityje planuoja išleisti į gyvenimą. Yra išleidusi jau 8 savo poezijos knygas, jos eiles galima skaityti ir virtualioje erdvėje.

Aušros Žigutytės nuotr.

Aktyviai dalyvauja Nepriklausomų rašytojų sąjungos, „Vingio“ veikloje, nes yra jų narė. 1970 m. rajoniniame literatų konkurse Danutės novelė užėmė antrąją vietą. Savo gimtinėje įkūrusi „Menų sodų“ asociaciją, yra jos prezidentė. Čia kas metai renkasi kūrėjai iš įvairių pasaulio vietų, organizuojami turiningi vakarai“,  – pristatydama Danutę, kalbėjo gildijos pirmininkė Onutė Kulbokienė, paminėdama šiltu žodžiu ir jos šeimą, tėvus.

Šventinio vakaro vedėja, buvusi LRT diktorė Liutaura Čepienė širdingai paskaitė Danutės kurtų eilių,  negailėjo knygų autorei gražių žodžių: „Neviena dešimtis Danutės eilių virto dainomis, kurios skamba ne tik Lietuvoje, bet ir  Airijoje, Anglijoje, Vokietijoje, kitur. Keleto almanachų ir knygų sudarytoja, redaktorė ir maketuotoja“.

„Lietuvos aide“ taip pat buvo spausdinta jos kūryba.

Bardė Birutė Gaučienė ir Edvardas Žižys atliko skambias dainas, sukurtas pagal Danutės eiles, puikiai nuskambėjo dainininkės, poetės Eugenijos Norvilienės ir Edvardo duetas.

Knygų autorė susižavėjusi dėkojo poetei, dainininkei Lionei Bulakienei, Kauno muzikinio teatro solistui Rimgaudui Papickui, pianino virtuozei Lijai Neugasimovai, Irenai Sugintienei ir Samoilui Lormanui už šiltus žodžius, dainas ir už dovanotą puikią renginio nuotaiką apdalino visus savo  naujuoju dvitomiu.

Atgal