VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Į pradžią

2023.05.26. NKVC užmezgė ryšį su ambasadoriais ESBO

Vyriausybės kanceliarijos Nacionalinio krizių valdymo centro (NKVC) vadovas Vilmantas Vitkauskas susitiko su Vokietijos, Prancūzijos ir Lietuvos atstovais Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijoje (ESBO).

Vokietijos ambasadorė prie ESBO Gesa Bräutigam, Prancūzijos ambasadorė prie ESBO Christine Fages ir Lietuvos ambasadorius Vaidotas Verba supažindinti su Lietuvos krizinių ir ekstremalių situacijų prevencijos bei valdymo sistema. Ambasadoriams pristatytos tarpinstitucinio bendradarbiavimo šioje srityje patirtys ir algoritmai.

Po susitikimo NKVC vadovas Vilmantas Vitkauskas pabrėžė: „Bendradarbiavimas su ESBO šiuo metu yra itin svarbus užtikrinant saugumą Europoje. Organizacijos vaidmuo itin reikšmingas valdant grėsmes, kylančias Rusijos agresijos prieš Ukrainą metu bei Baltarusijos režimo organizuotų nelegalios migracijos srautų į ES kontekste“.

ESBO delegacija Lietuvoje lankėsi gegužės 24-26 dienomis. Be susitikimų Vilniuje ambasadoriai taip pat aplankė Lietuvos – Baltarusijos pasienį, susipažino su Baltarusijos režimo organizuotų nelegalios migracijos srautų keliamais iššūkiais bei Lietuvos institucijų veiksmais valdant su tuo susijusias grėsmes.

Atgal