VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Parama, labdara

09 20. Devintą kartą vyksta akcija „Maltiečių sriuba“

Devintoji Maltos ordino ambasados ir Maltos ordino pagalbos tarnybos (MOPT) organizuojama labdaringa akcija „Maltiečių sriuba“ jau nuo ketvirtadienio kviečia prisijungti prie aukojimo. Visi geros valios žmonės gali tai padaryti, paskambinę ar atsiuntę žinutę trumpaisiais numeriais: 1416 – auka 2 Lt, 1417 – auka 5 Lt, 1418 – auka 10 Lt. Surinkti pinigai bus skirti vienišų, skurstančių ir ligotų senelių globai bei maitinimui. Šios maltiečių akcijos ilgametis globėjas – Prezidentas Valdas Adamkus, rašoma pranešime žiniasklaidai.
„Pagalba savo artimui yra ne tik viena svarbiausių krikščioniškų vertybių, tačiau ir mūsų visų bendra pareiga. Tikriausiai, kiekvienam savo gyvenime tenka patirti įvairaus nepriteklio, bet jis yra nepalyginamas su problemomis tų, kurie yra atsidūrę ant išgyvenimo slenksčio ir jau patys nebegali sau padėti – sunkiai serga, yra seni, vieniši ir skursta. Kaip tik tokiems žmonėms yra skirta labdaros akcija „Maltiečių sriuba“, – sako MOPT prezidentas Romas Abunevičius.
Šiais metais akcija „Maltiečių sriuba“ nenukryps nuo savo tradicijų: rugsėjį ir spalį per Lietuvos nacionalinį radiją ir televizijos kanalą LRT bus galima matyti video reportažus apie MOPT globojamus žmones, gruodžio mėnesį prasidės renginių maratonas, kurių metu praeiviai bus raginami pasivaišinti jau tradicija tapusia karšta sriuba, padėti savo artimui ragins žinomi Lietuvos žmonės, kurie pasirodys tiesioginiame koncerte per LRT televiziją. „Džiaugiamės, kad jau devintą kartą rengiama akcija plečiasi. Ją remia ne tik daugybė žmonių, bet miestų savivaldybės. Pvz., pernai visus miesto kalėdinius renginius Klaipėda skyrė mūsų globojamiems žmonėms, todėl šiam miestui buvo įteiktas „Gerumo žvaigždės“ apdovanojimas, – mintimis dalinasi  ilgametė akcijos organizatorė ir MOPT programų direktorė Rasa Stukienė. – Visi kartu mes galime žymiai daugiau, todėl maltiečių vardu visus kviečiu nelikti abejingiems ir prisidėti prie šių metų akcijos.“
Praėjusiais metais „Maltiečių sriubos 2013“ akcijos metu iš viso buvo paaukota daugiau nei 680 tūkst. Lt. Šios lėšos maltiečiams leido visus metus vykdyti 15 miestų apimantį projektą „Maistas ant ratų“, kurio metu seneliams vežamas karštas maistas bei 6-iuose miestuose vykdyti projektą „Priežiūra namuose“. Pasak maltiečių, pernai suaukotos lėšos leido pasirūpinti daugiau senelių: nuo 2014 m. sausio mėn. maltiečiai vienišus senukus aprūpino daugiau nei 45 tūkst. karšto maisto porcijomis, maltiečių globotiniai taip pat tūkstančius kartų buvo lankomi slaugių.

Atgal