VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Parama, labdara

10 18. „Vaikų svajonės“ pirmą kartą pildysis ir Maltoje

Penktus metus vykstantis socialinis projektas „Vaikų svajonės“ jau pradeda registruoti sudėtingomis socialinėmis sąlygomis gyvenančių vaikų kalėdinius norus, kuriuos įgyvendinti kviečiami visi geros valios žmonės. Šiemet projekte dalyvauja net 55 Lietuvos savivaldybių socialiniai centrai ir dar 12 jų partnerių.

Norintys prisijungti prie socialinio projekto ir padovanoti šventinį džiaugsmą vaikams, kviečiami apsilankyti interneto puslapyje www.vaikusvajones.lt. Pirmą kartą projektas „Vaikų svajonės“ šiemet bus įgyvendintas ir Maltos Respublikoje.

„Šiemet projekte dalyvauja absoliuti dauguma Lietuvos savivaldybių socialinių centrų, tad ir vaikų svajonių, kurias socialiniai darbuotojai surinks, nusimato būti rekordiškai daug. Tikimės, kad šiemet mums pavyks surinkti ir įgyvendinti apie 10 tūkstančių vaikų svajonių – dar nespėjus paskelbti projekto pradžios, jau gavome virš 600 mažųjų svajotojų norų,“ – sako vienas iš projekto iniciatorių Julius Gregorauskas.

Sudėtingomis socialinėmis sąlygomis gyvenančių vaikų kalėdiniai norai, surinkt ir užrašyti juos globojančių socialinių darbuotojų, talpinami interneto svetainėje www.vaikusvajones.lt, kur, pasirinkę iš sąrašo, žmonės gali juos įgyvendinti. „Labiausiai skatiname dovanas vaikams įteikti asmeniškai, susitinkant su sudėtingomis socialinėmis sąlygomis gyvenančiu vaikučiu ir jo šeima – šiems vaikams, kaip ir materialinių išteklių, labai trūksta žmogiškojo dėmesio, rūpesčio ir padrąsinimo. Dažnai toks dėmesys ne mažiau svarbus negu patys kalėdiniai vaikų norai, – sako projekto iniciatorius Andrius Čepkus. – Visgi, jei galimybių dovanėlę įteikti asmeniškai nėra, ją galima perduoti socialiniam darbuotojui.“

Atgal