VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Parama, labdara

01 31. Maltos ordino ambasadorius padėkojo Lietuvos kariuomenei už pagalbą remiant sunkiau gyvenančius žmones

Sausio 30 d. Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Arvydas Pocius susitiko su Lietuvoje viešinčiu Maltos ordino ambasadoriumi Lietuvai baronu Christianu von Bechtolsheimu (Christian von Bechtolsheim). Svečias įteikė padėkos raštą Lietuvos kariuomenei už bendradarbiavimą ir pagalbą rengiant kasmetinę paramos akciją, skirtą atkreipti dėmesį į labiausiai pažeidžiamus, skurstančius ir senyvo amžiaus žmones, kuriems reikalinga pagalba.

„Lietuvos kariuomenė yra visuomenės dalis ir ji nėra abejinga sunkiau gyvenančių žmonių problemoms, todėl kasmet kiek galėdami prisidedame organizuojant šiuos svarbius visuomeninius renginius“, – sakė Lietuvos kariuomenės vadas gen. ltn. A. Pocius.

Kasmet prie Lietuvos miestuose ir miesteliuose  Maltos ordino pagalbos tarnybos vykdomos labdaros akcijos „Maltiečių sriuba 2012“ prisideda ir Lietuvos kariai. Jie labdaros organizatoriams skirtinguose miestuose pastato palapines, skiria termosus, dažnai padeda ne tik pagaminti sriubą, bet ir ją išdalinti.

Maltos ordinas – seniausia humanitarinės pagalbos organizacija pasaulyje, įkurta daugiau nei prieš 900 m. Jeruzalėje. Šiuo metu ordinas vykdo pagalbos projektus 120 pasaulio šalių. Daugiau kaip 80 tūkst. ordino savanorių visame pasaulyje teikia pagalbą 5 mln. skurstančių ir ligonių, taip pat – nukentėjusiems nuo karo, gamtos katastrofų ar stichinių nelaimių. Lietuvoje Maltos ordino pagalbos tarnyba veikia nuo 1991 m. spalio.

Atgal