VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Pasaulis

06.28. Kento autobusų stotelėje rasti įslaptinti Gynybos ministerijos dokumentai

Įslaptinti dokumentai, kuriuose kalbama apie neseniai žiniasklaidos dėmesio centre atsidūrusį britų karinį laivą „HMS Defender“ ir šalies ginkluotąsias pajėgas, aptikti autobusų stotelėje Kento grafystėje. Juos rado civilis asmuo. Jungtinės Karalystės gynybos ministerijos teigimu, ministerijos darbuotojas apie dokumentų praradimą pranešė praėjusią savaitę, o atitinkamas departamentas jau pradėjo tyrimą.

Anonimu panorėjęs likti civilis gyventojas susisiekė su Jungtinės Karalystės nacionaliniu transliuotoju BBC ir pranešė suradęs 50 puslapių su įslaptinta informacija. Jis nuo lietaus permirkusią dokumentų krūvelę ankstų antradienio rytą rado už autobusų stotelės Kento grafystėje.

Anot BBC, dalyje dokumentų aptariama galima Rusijos reakcija į trečiadienį įvykusią laivo „HMS Defender“ kelionę Ukrainos teritoriniais vandenimis prie Krymo krantų. O kituose dokumentuose išdėstyti planai dėl galimo britų karių buvimo Afganistane.

Pasak Gynybos ministerijos atstovų, karinis laivas „nekaltai ir nepažeisdamas tarptautinės teisės plaukė per teritorinius Ukrainos vandenis“, o priimant „operatyvinius sprendimus“ apsvarstomi „visi galimi veiksniai“.

Atgal