VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Pasaulis

11.13. Atsakydamas į sankcijų išplėtimą A. Lukašenka pagrasino nutraukti dujų tranzitą į Europą

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka pagrasino Europos Sąjungai, kad tuo atveju, jei bus išplėstos sankcijos, jis nutrauks dujų tranzitą į Europą tarptautiniu dujotiekiu „Jamalas – Europa“. Toks A.Lukašenkos pareiškimas paskelbtas per susitikimą su šalies vyriausybe.

„Mes šildome Europą, o jie dar mums grasina, kad uždarys sieną. O jei mes nutrauksime gamtinių dujų tiekimą? Todėl rekomenduočiau Lenkijos vadovybei, lietuviams ir kitiems begalviams pagalvoti prieš kalbant“, – citavo A. Lukašenką naujienų agentūra „BelTA“.

Baltarusijos prezidentas pažymėjo, kad tranzito uždarymas gali būti griežtas jo šalies atsakas į naujus ES sankcijų paketus.

„O jei uždarysime tranzitą per Baltarusiją? Per Ukrainą jis nevyks: ten uždaryta Rusijos siena, per Baltijos šalis kelių nėra. Jei uždarysime, pavyzdžiui, lenkams, vokiečiams, kas tada bus? Gindami savo suverenitetą ir nepriklausomybę neturime prieš nieką sustoti“, - sakė A. Lukašenka, komentuodamas Varšuvos planus uždaryti Lenkijos ir Baltarusijos sieną.

 

Atgal