VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Pasaulis

12.27. Po pustrečių metų šaukiamas Rusijos ir NATO Tarybos posėdis

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas nusprendė ateinančių metų sausio 12 dieną sušaukti Rusijos ir NATO Tarybos posėdį, pranešė naujienų agentūrai DPA, remdamasi Aljanso spaudos tarnyba. 

Kaip pažymi DPA, tai būtų pirmas Rusijos ir NATO Tarybos posėdis po pustrečių metų pertraukos.   

Anksčiau pranešta, kad sausio 12-13 dienomis Briuselyje vyks NATO Karinio komiteto posėdis, kuriame dalyvaus valstybių narių ginkluotųjų pajėgų generalinių štabų viršininkai.  

Kaip pranešė žiniasklaida, posėdyje ketinama aptarti klausimus, susijusius su padėtimi Ukrainoje, Rusijai sutelkus prie jos sienų iki 100 tūkst. karių ir Vakarams nuogąstaujant, kad Maskva galbūt ketina įsiveržti į kaimyninę šalį.

Praėjusį penktadienį Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova patvirtino, kad Maskva sulaukė Aljanso pasiūlymo sausį surengti Rusijos ir NATO Tarybos susitikimą. Ji nurodė, kad dėl susitikimo datos ir formato bus sutarta vėliau.

J. Stoltenberas anksčiau šia savaitę pranešė, kad kitų metų pradžioje planuoja organizuoti Rusijos ir NATO Tarybos posėdį Aljanso ir Maskvos nesutarimų sureguliavimui.

„Esame pasiruošę dialogui. Ir aš ketinu kitų metų pradžioje sušaukti Rusijos ir NATO Tarybos posėdį, sėsti prie derybų stalo ir aptarti labai rimtus klausimus su Rusija“, – tąsyk žurnalistams sakė J. Stoltenbergas.

Jis taip pat kalbėjo apie NATO sąjungininkių vienybę reikalaujant, kad Rusija padėtų deeskaluoti situaciją aplink Ukrainą. J. Stoltenbergas pažymėjo, kad „neprovokuojamas ir nepaaiškinamas“ Rusijos pajėgų telkimas prie sienos su Ukraina tęsiasi, įskaitant artilerijos ir tankų perkėlimą, o Maskvos ketinimai nėra aiškūs.

NATO vadovas pakartojo, kad jeigu Rusija dar kartą panaudos jėgą prieš Ukrainą, jos lauks „rimtos pasekmės“.

Atgal