VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Pasaulis

2022.02.10.JAV kariškiai Lenkijoje padės evakuoti amerikiečius iš Ukrainos

JAV kariškiai iš Lenkijos teritorijos prisidės prie Amerikos piliečių evakuacijos iš Ukrainos, kuri gali prasidėti didėjant įtampai. Kaip pranešė trečiadienį laikraštis „The Wall Street Journal“, Amerikos administracija pritarė atitinkamiems Pentagono planams.

 JAV kariškiai iš Lenkijos teritorijos prisidės prie Amerikos piliečių evakuacijos iš Ukrainos, kuri gali prasidėti didėjant įtampai. Kaip pranešė laikraštis „The Wall Street Journal“, Amerikos administracija pritarė atitinkamiems Pentagono planams.

JAV 82-osios oro desanto divizijos kariai, dislokuoti Lenkijos pietryčiuose, pradės ruošti kontrolės punktus ir palapinių stovyklas pasienyje su Ukraina. Jie turės „užtikrinti logistinę paramą“ ir koordinuoti amerikiečių, kurie gali atvykti į Lenkiją iš Ukrainos, evakuaciją.

Leidinys pabrėžia, kad JAV kariškiams „draudžiama pereiti į Ukrainos teritoriją, jie taip pat negalės evakuoti amerikiečių lėktuvais iš Ukrainos teritorijos“. Laikraščio žiniomis, šiuo metu Ukrainoje yra apie 30 tūkst. Amerikos piliečių.

JAV administracija vasario 2 d. pranešė apie papildomų pajėgų permetimą į Rumuniją, Lenkiją ir Vokietiją. Kaip paaiškino Pentagono atstovai, apie 1 tūkst. Amerikos kariškių bus nusiųsta į Rumuniją iš Vokietijos, o dar apie 2 tūkst. bus permesta į Europą iš JAV. Iš jų maždaug 1,7 tūkst. bus dislokuoti Lenkijos pietryčiuose.

Pastaruoju metu Rusija prie Ukrainos sienos sutelkė dešimtis tūkstančių kareivių, o tai verčia nerimauti, kad Europoje gali prasidėti didelis ginkluotas konfliktas.

 

 

Atgal